Skadad Bergwall såg Sverige glänsa

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-24

Bandylandslaget vann enkelt, 8–1, mot Finland i VM-premiären – dock utan ljumskskadade förstemålvakten Andreas Bergwall.

– Men det är ingen fara för resten av turneringen, sade Bergwall till TT.

Veteranen må vara världens bästa målvakt, men med en ersättare som Anders Svensson behöver landslagsledningen inte få förstörd nattsömn ändå.

Edsbynmålvakten höll nollan hela första halvlek och ytterligare 20 minuter in i andra, innan Mikko Aarni kunde reducera till 1–5. Då kändes matchen redan avgjord, så stor skillnad var det mellan lagen denna gång.

Bakom den svenska segern låg ett disciplinerat försvarsspel, och dessutom blixtrade de till med bra fart i anfallsspelet.

Daniel Andersson och Jonas Edling gjorde två mål vardera medan Stefan Erixons solonummer till 8–1 var det snyggaste.

Andreas Bergwall, som nu gör sin elfte VM-turnering, såg segermatchen från avbytarbänken och lär vara tillbaka senare under VM-veckan.

– Jag mår bra, det är en ren försiktighetsåtgärd. Vi tog beslutet att jag ska vila den här matchen. Men det är ingen fara för resten av turneringen, då skulle jag inte vara här alls, sade Bergwall.

VM fortsätter med match mot USA på måndagen.