0-2 i paus.

Kazakstan blev ingen munsbit för Sverige.

Men svenskarna lyckades vända och vinna.

Matchhjälte Anders Östling jublar efter sitt avgörande 4–3-mål.

Efter promenadsegern mot Finland i går väntade ett betydligt enklare motstånd för Sverige i dag. Men Kazakstan blev ingen lätt match, och var efter en spelad halvlek på väg mot en rejäl skräll.

Kazakstan chocköppnade och tog ledningen efter knappt fem minuters spel. Sverige tilläts aldrig komma in i matchen och låg under med 3–0 efter en timmes spel.

Men därefter började den svenska upphämtningen, och med en dryg kvart kvar av matchen kvitterade Per Hellmyrs till 3-3.

Sent segermål

I matchens näst sista minut räddade Anders Östling Sverige från en pinsam poängförlust när han satte 4-3-målet.

Förbundskaptenen Anders Jacobsson var, trots segern, rejält missnöjd efter matchen.

– Det här var egentligen inget test, vi gör inte många saker rätt alls. Det är inte rättvist att göra en bedömning efter hur vi spelade i dag, säger han till TT.

I Sverige var Magnus Muhrén tillbaka efter sin ryggskada.

– Det kändes att det var ett tag sedan jag spelade. Jag hade problem med tajmningen, hade inget tryck i åkningen och kom inte rätt på isen. Dessutom så hugger det lite i ryggen då och då. Nej, det här var ingen höjdare, sade han besviket till TT.