Succéinhopparen frälste City igen

Publicerad 2012-10-20

Med knappa kvarten kvar satte Manchester Citys manager Roberto Mancini in Edin Dzeko.

Det blev ett succébyte – igen.

Han satte två mål och såg till att laget vände till seger mot Jonas Olssons West Bromwich.

– Han har gjort många tunga mål, sådana som är viktiga, säger Citys assisterande manager David Platt enligt AP.

När Shane Long gav West Bromwichs ledningen med 1–0 efter en dryg timme såg det tungt ut för ett decimerat Manchester City. Men Roberto Mancini gjorde två byten – han satte in Sergio Agüero och Edin Dzeko.

Och den sistnämnde levererade – som vanligt.

I den 80:e minuten nickade Dzeko in 1–1 efter en frispark. Efter en WBA–hörna på tilläggstid blev anfallaren sedan hjälte.

City ställde om, Agüero fick bollen i djupet och serverade Dzeko centralt i banan. Superinhopparen drog till direkt och sköt in 2–1.

Bäste inhopparen i Premier League

Dzeko blev överlycklig, slet av sig tröjan och sprang ner i ena hörnet för att fira. Det var hans åttonde mål som inhoppare i Premier League sedan starten på förra säsongen. Det är han bäst på i Englands högsta serie. Den här säsongen har han stått för sex fullträffar.

– Om du tittar på Edins karriär för Manchester City och målen han har gjort så ser man att han har gjort många tunga mål, sådana som är viktiga, säger Citys assisterande manager David Platt enligt AP.

– Tittar man tillbaka på förra säsongen så ser man att han gjorde några avgörande mål då också.

Milner utvisad

City tvingades att spela nästan 70 minuter med tio man efter James Milners utvisning. Han kapade Long i första halvlek då Citys Vincent Kompany drällde med bollen vid ett uppspel.

City är trea i Premier League med 18 poäng efter åtta matcher.