Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Nyman räddade Kujovic i derbyt

Publicerad 2015-05-03

Fotboll. Emir Kujovics miss kan bli en klassiker som valsar runt på nätet.

Nu fick den inte avgörande betydelse. Anfallspartnern Christoffer Nyman sänkte Åtvidaberg i östgötaderbyt.

Norrköping vann med 2-1.

Mot Häcken kom fullträffen som lär stå sig som en kandidat till årets mål.

Det finns inget pris för årets miss. Annars hade Kujovic legat bra till.

Det var inte helt öppet mål, men nära på. Henrik Gustavsson var på väg att kravla sig upp efter att ha parerat Kujovics straff på Nya Parken. Kujovic hade bara att slå in returen. Då kom snedträffen som är allsvenskans i särklass värsta målmiss hittills.

Missade öppet mål

Från bara några meter rullade han bollen utanför stolpen.

– Jag vill få in den i bortre (hörnet) för han (Gustavsson) är ju uppe igen, men det är för dåligt, säger Kujovic till C More.

Gustavsson, 38, skulle stoppa honom igen - på ett fenomenalt sätt. Kujovics skott ändrade riktning på Månz Karlsson, en av Åtvidabergs tre mittbackar, men Gustavsson fick upp en näve och styrde bollen över ribban.

Kujovic, fyra mål i år, prickade in något av ett drömmål i 2-0-segern mot Häcken i fredags. Han och Norrköping skapade tillräckligt för att få hål på Åtvidabergs defensiv (fembacklinje) före pausen och skulle kanske haft en straff till när Alberis da Silva brakade in i Christoffer Nyman.

Till slut fick Gustavsson motvilligt kapitulera, tio minuter in i andra halvlek. Arnor Traustason slog in returen på Gustavssons strålande räddning sedan islänningen elegant serverats bollen av Nyman från högerkanten.

Repliken kom omgående. Bollen lekte flipperkula inne i Norrköpings straffområde innan Victor Sköld tryckte in kvitteringen.

Hjälte med kvarten kvar

Med en kvart kvar avgjorde Nyman. Christopher Nilsson Telo prickade stolpen och Nyman högg på returen.

Så blir man derbyhjälte.

Slutet blev stökigt. Åtvidabergs andretränare Andreas Thomsson slängde upp en arm i ansiktet på Norrköpings högerback Linus Wahlqvist i samband med ett inkast, men händelsen fick inga konsekvenser. Med några minuter kvar fick Mauricio Albornoz sitt andra gula kort och visades ut i sin 100:e allsvenska match

Åtvidaberg har inte vunnit ett allsvenskt derby mot Norrköping efter återkomsten till högsta serien 2012.

TT