Vasaloppet fulltecknat

Publicerad 2013-03-17

Stockholm. Vasaloppet 2014 blev fulltecknad på rekordtid, redan efter tio minuter var det lapp på luckan och 15 800 platser var fyllda. Även Stafettvasan fulltecknades under söndagsmorgonen.

– Vi var rädda att det skulle gå så fort, med tanke på tidigare erfarenheter från Cykelvasan, säger Vasaloppets vd Anders Selling till TT.

Väldigt många svenskar satt på söndagsmorgonen vid sina datorer, redo att anmäla sig till Vasaloppet. Och tio minuter efter att portalen öppnat var Vasaloppet fullt.

– Det är alltid lite nervöst sådana här dagar. Det har gått snabbare för varje år att fylla Vasaloppet och andra evenemang. När vi öppnade för Cykelvasan förra året tog 12 000 platser slut på 26 minuter.

Några planer på att göra Vasaloppet tillgängligt för fler åkare finns inte. 15 800 åkare är maxgränsen.

– Vi måste tänka på kvalitén. Åkarna måste få plats i spåren, vi måste kunna hålla spåren i bra skick och det måste fungera med logistiken, fortsätter Selling.

– De som inte fick plats i Vasaloppet kan alltid åka Öppet spår. Där har vi 18 000 platser med precis samma sträckning och upplevelsen är i stort sett den samma som i Vasaloppet, fortsatte han.

Även för Stafettvasan var intresset mycket stort, det loppet blev också fulltecknat under söndagen.

TT