Sveriges regering bryr sig inte om muslimska liv

Detta avsnitt spelades in flera dagar innan det släpps. Därför pratar vi inte om aktuella uppdateringar från kriget.
Journalisten, och friend of the pod, Edgar Mannheimer från Kalam podcast är tillbaka i Café Bambino för att prata om det fruktansvärda lidandet i Gaza, den rasistiska mediebevakningen av Israels krig och hur det politiska läget ser ut i Israel, ett år efter Hamas terrorattack den sjunde oktober. Edgars podcast Kalam bevakar kultur, historia och politik i Mellanöstern.
Israels slakt pågår framför världens ögon och människorna i Gaza har det värre än någonsin. Bombningar, sjukdomar och svält hör till vardagen, samtidig som bosättarvåldet hela tiden trappas upp. Benjamin Netanyahu är mer populär än någonsin när Israel går in i Libanon, medan Sveriges utrikesminister Maria Malmer Stenergard tycker att svenskar i Libanon får skylla sig själv.
Tone undrar vad som krävs för att världen ska sätta stopp för Israels folkmord och Karin frågar sig varför lilla Sverige antar taktiken ”starkast är bäst”? Hur gör Edgar för att rapportera från Gaza? Varför tycker Ulf Kristersson att antisemitism är värre än islamofobi? Och kommer generation Z göra skillnad med sitt engagemang för ett fritt Palestina?

FREDAG 4 OKTOBER 2024


Senaste avsnitten

Café Bambino

Alla Aftonbladets podcasts

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Mikael Hedmark och Emelie Perdomo
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här

OM AFTONBLADET