”Fränaste jag hört”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-05-09

Aftonbladets Lena Mellin om duellen

Starten var trög men sedan hettade det till.

Aftonbladets Lena Mellin tycker att det var en av de fränaste debatter hon hört mellan två partiledare.

– De var jättetaggade och taskiga mot varandra, säger hon.

Lena Mellin.

Det är otroligt jämnt mellan de två blocken och det avspeglades i debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i kväll, tycker Lena Mellin.

– Jag tyckte det var fränt hela tiden. Det var nog en av de fränaste debatter jag hört, i alla fall så här långt ifrån ett val, säger hon.

Oavgjord debatt

Lena Mellin tycker att duellen slutade oavgjort.

– Det märks att det är två otroligt vana debattörer, och det är sällan någon vinner klart då de möts. I princip blev det oavgjort. Men eftersom det här är en tidig debatt kommer det inte att bli mindre fränt senare, säger hon.

Hur väl fick de fram sina budskap?

– De var bättre på att punktera varandras budskap än att föra fram sina egna. Det var väldigt hårda ordalag. Mona började med att ta upp Bildts hantering av krisen i början av 1990-talet och angav därmed tonen.

Överraskande om euron

Både Socialdemokraterna och Moderaterna har varit starka förespråkare för att Sverige ska gå med i euro-samarbetet. Därför var det förvånade att både Reinfeldt och Sahlin så starkt tog avstånd från euron, menar Lena Mellin.

– Annars kom inga nyheter, och det gör det sällan i de här tidiga debatterna. Partiledarnas främsta uppgift nu är att psika upp och mobilisera sina egna anhängare.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln