Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Pojkvännen kommer till konventet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-03

I förrgår var han en vanlig 18-åring - i natt har han hela världens blickar på sig

ST PAUL. En ”redneck” som helst hänger med sina kompisar. Så har 18-årige Levi Johnston valt att beskriva sig själv.

Nu har han hela världens blickar på sig.

I kväll kommer han tillsammans med familjen Palin till republikanernas konvent i St Paul.

Levi Johnston, 18.

John McCain är den självklara huvudpersonen när republikanerna avslutar sitt konvent på torsdag. Han ska då officiellt utses till partiets presidentkandidat. Men nu ser det ut som att den 72- årige krigshjälten kommer att få oväntad konkurrens om uppmärksamheten, i alla fall från pressen.

Enligt uppgift kommer vice presidentkandidaten Sarah Palin att ta med sig hela familjen till konventet – i den inkluderar hon även blivande svärsonen Levi Johnston.

"Ska gifta sig"

På måndagen avslöjades det i amerikansk media att Sarah Palins 17- åriga dotter, Bristol, väntar barn med sin pojkvän. Superkonservativa Sarah Palin sa då att de båda tonåringarna ska behålla barnet och att de planerar bröllop.

– Bristol och Levi ska gifta sig och kommer att få kärlek och stöd från hela vår familj, försäkrade guvernören.

På sin egen Myspace-sida gav unge Levi en annan bild av situationen.

Vanlig "red neck"

Han skriver att han inte alls vill ha barn och beskriver sig själv som en vanlig ”red neck” som helst kör motocross och umgås med sina vänner.

Nu verkar det dock som familjen har bestämt sig för att visa upp en enad front för världen. När Sarah Palin anländer till Minneapolis St Paul sent på onsdagskvällen kommer dottern och svärsonen att finnas vid hennes sida, uppger flera amerikanska nyhetskanaler. Enligt Levi Johnstons mamma, Sherry Johnston har hennes son inte utsatts för någon press att gifta sig med sin flickvän.

– De hade planerat att gifta sig tidigare, säger hon till the Startribune.

McCain: Jag var informerad

I USA har nyheten om Sarah Palins väntade barnbarn väckt frågan om John McCain gjorde ett förhastat beslut när han utsåg sin vice presidentkandidat. Om han känt till hemligheten hade han aldrig riskerat en sådan skandal, utan istället valt någon annan, menar vissa politiska kommentatorer.

Själv säger John McCain att han var informerad om graviditeten och att den överhuvudtaget inte påverkat hans beslut.

ANNONS