Löfven talar på manifestation för flyktingar

Publicerad 2015-09-05

Stefan Löfven

Statsminister Stefan Löfven kommer att tala på ungdomsförbundens manifestation för att välkomna flyktingar till Sverige, som hålls i Stockholm i morgon.

– Jättekul. Jag hoppas att det innebär att han nu verkligen vill visa ledarskap i den här frågan, säger Lorentz Tovatt, språkrör för Grön Ungdom.

Bakom arrangemanget står lokalorganisationerna i Stockholm från sju av landets riksdagspartier, alla utom Sverigedemokraterna. Initiativtagare är Grön Ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund. Även en rad andra organisationer deltar i manifestationen, däribland Rädda Barnen och Röda Korset.

Lorentz Tovatt som är språkrör för riksorganisationen, är glad över att få se Stefan Löfven hålla tal på manifestationen.

– Det är jättekul att han vill komma och prata på manifestationen och jag hoppas att det innebär att han verkligen vill gå ut och visa ledarskap i den här frågan nu, säger han.

Regeringen har fått kritik

Grön Ungdom har i veckan uttryckt kritik emot regeringen och bland annat efterlyst större tydlighet kring flyktingkatastrofen. Även på ledarsidor och i sociala medier har regeringen kriserats för att vara allt för frånvarande.

– Det är inte framförallt tystnaden som varit problemet, det är att Sverige som land verkligen måste backa upp den här situationen och prestera politiskt. Då måste man även komma med politiska åtgärder, säger Tovatt.

Han framhåller att han vill att Stefan Löfven i morgon ska sätta ord på vilken "fruktansvärd situation" världen just nu befinner sig i.

– Och att vi i Sverige ska göra mer för att hjälpa så många som möjligt att ta sig ur den här situationen.

"Kommer ta upp sin syn på krisen"

Förutom Stefan Löfven planeras tal av en rad andra politiska profiler, både från den rödgröna kanten och från borgerligt håll.

Stefan Löfvens stab i regeringskansliet bekräftar uppgifterna.

– Statsminister Stefan Löfven kommer i sitt tal på söndag att ta upp sin syn på flyktingkrisen och EU:s ansvar. Han kommer tacka för alla insatser som nu görs i Sverige och mana fler att ställa upp, säger hans pressekreterare Anne Ekberg i en kommentar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln