Sverige knep silverplatsen i kocktävlingen Bocuse d’Or
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-26
Prins Carl Philip på plats bland supportrarna
Ett års träning gav resultat.
Påhejad av prins Carl Philip såg kocken Tommy Myllymäki till att Sverige tog silver i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or i kväll.
– Dagarna i Lyon blir ett minne för livet, säger Tommy Myllymäki.
24 kockar deltog när kocktävlingen Bocuse d’Or avslutades i Frankrike i kväll.
För fjärde gången sedan tävlingen instiftades 1987 tog Sverige andraplatsen.
– Jag är jättenöjd med tävlingen och vad vi presterat, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.
Prinsen bland supportrarna
Myllymäki serverade skotsk marulk på temat luft och vatten och skotskt lamm på temat jord och eld.
Under ett års tid har han tränat och övat för att förbereda sig inför kvällens tävlingsmoment.
Prins Carl Philip, som har rollen som beskyddare av den svenska Bocuse d’or-akademien, var på plats bland supportrarna i Lyon i kväll.
När juryn bedömt samtliga insatser stod det klart att Tommy Myllymäki tagit en andraplats, endast slagen av Danmark.