Särbehandlades för sina finnar – nu har Malin fått revansch

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Nu väller jobberbjudanden in

jag ha fått flera jobberbjudanden Malin Björlin, 21, sökte jobb som receptionist på ett yogacenter. Men fick nobben – för att hon har finnar. Nu får hon sin revansch – jobberbjudanden väller in.

Hon vägrades jobba som receptionist.

Chefen för yogacentret var rädd att kunderna skulle misstänka aids.

Nu har Malin Björlin, 21, fått revansch.

– Jag har fått flera jobberbjudanden, det känns jättebra.

Det var när Malin förra veckan skulle söka jobb på yogacentret Du Calm i Stockholm som hon nekades tjänsten på grund av sina acneproblem som kommer och går i perioder.

– Folk är rädda för aids, sa centrets ägare Kim Melander.

Slag i ansiktet

Beskedet kändes som ett slag i ansiktet och Malins första reaktion var att åka hem och dra täcket över sig. Sedan blev hon istället arg - och valde att berättade i media om hur hon behandlats.

Efter en artikel i Aftonbladet och ett besök i TV 4:s Nyhetsmorgon har jobberbjudandena vällt in.

– Flera bemanningsföretag har hört av sig men det roligaste och intressantaste är en tjänst i Uppsala.

Företaget skickade ett mejl till TV 4 som vidarebefodrade det till Malin - som åkte på jobbintervju redan dagen efter.

– De tyckte att jag var fantastisk och det känns jättebra. Det är en receptionisttjänst med inslag av marknadsföring. Intervjun gick bra men jag har inte fått besked än.

Överväldigande

Reaktionerna från läsare och tv-tittare har varit överväldigande. Många har velat ge 21-åringen sitt stöd, både privatpersoner och företag som erbjudit henne olika gratis acnebehandlingar, men många med egna acnebesvär har också velat få stöd.

– Det är verkligen många som har samma problem. Jag försöker ta reda på vad man kan göra åt det. Jag har sedan tidigare en blogg men nu handlar den bara om det här problemet.

Sedan Malin berättade om hur hon särbehandlats har en privatperon också anmält hennes fall till diskrimineringsombudsmannen.

– Han har gjort det å mina vägnar, och det känns ju skönt att folk vill hjälpa mig. Det här är en svår fråga, en gråzon, som tydligen inte räknas som diskriminering. Men jag hoppas att uppmärksamheten kring mig kan hjälpa andra att bli behandlade bättre.