Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alma, Hulda

Han hånas på sin egen sajt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-15

31-åring tog över Settmans hemsida

Självgod? Peter Settman tycker inte att han är självgod. Hur som helst möts besökarna på www.settman.se av det budskapet.

En mystisk man i Danderyd tog över Peter Settmans webbadress.

Sedan började utpressningen.

Nu driver 31-åringen en smutskastningskampanj mot programledaren på nätet.

Hånas på Settman.se.

Numera beskrivs webbsidan www.settman.se som Sveriges bästa dejtingsajt för kvinnor. Går man in på den så kan man läsa att programledaren är slarvig, småaktig och självgod trots att det är Peter Settman som äger domänen.

Hur det blev så här?

En 31 årig man från Danderyd upptäckte att Peter Settman förlorade domännamnet när han bytte webbhotell för ett år sedan. Blixtsnabbt registrerade han den lediga domänen. Sedan mejlade han Settman och frågade om han ville köpa tillbaks sitt namn.

– När jag blev kontaktad fattade jag inte vad det gällde, jag var helt övertygad om att jag hade domänen, säger Peter Settman.

Får tillbaka domänen

Settman gick till Stiftelsen för Internetinfrastruktur och ansökte om en tvistlösning.

28 januari beslutade stiftelsen, som ansvarar för alla internetsidor som slutar på .se, att Peter Settman ska få tillbaks domänen – gratis.

31-åringen, som i beslutet kallas Jonatan W från Danderyd, förklarade att han registrerat domänen för att använda den som en dejtingsajt – därav den märkliga innehållsdeklarationen – men senare kom på att han lika gärna kunde försöka sälja tillbaks den.

”Inte haft koll”

Om två dagar övergår domänen i Peter Settmans ägo men så länge passar Jonatan W på att smutskasta programledaren på sajten.

– Lite slarv måste jag ju tillstå, jag har inte haft koll på sidan. Men småaktig och självgod tycker jag inte att jag är, säger Settman.

Aftonbladet har inte lyckats nå Jonatan W för en kommentar.