Misstänkt övergrepp på förskola

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-04

Personalen på förskolan såg något de inte ville se.

Det ledde till att den unge praktikanten anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn.

Det var i fredags i förra veckan som några ur personalen på förskolan i Borås gjorde en iakttagelse som fick dem att reagera starkt.

– Händelsen gjorde dem tillräckligt misstänksamma för att vi skulle göra en polisanmälan, säger ansvarig verksamhetschef Lars Bengtsson till TT.

Vad den tillfällige praktikanten gjorde avslöjas inte, men det var tillräckligt grovt för att han skulle gripas och sedermera anhållas, misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt Borås Tidning är det en femårig flicka som utsatts för övergrepp.

– Pojken är över 15 men under 18 år, säger polisinspektör Hans-Erik Nilsson till TT.

”Vi har följt de rutiner som finns”

– Nu är han släppt och befinner sig under samhällsvård på ett behandlingshem, säger Hans-Erik Nilsson.

Det är oklart vilken utbildning praktikanten går. Varken polisen eller kommunen vill heller tala om hur länge han praktiserat på förskolan.

– För mig är det viktigt att framhålla att den här personen inte längre finns kvar där och att det inte är någon personal inblandad, säger Lars Bengtsson.

Han säger också att förvaltningen, såsom krävs, kontrollerat praktikanten i belastningsregistret innan denne kom till förskolan.

– Vi har följt de rutiner som finns, och alla som gör någon form av praktik på våra förskolor har också en handledare som man följer, säger Lars Bengtsson.

– Men man kan inte förekomma eller förebygga allting.

TT