Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Anita, Annette

Majlo kan släppas – redan i veckan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-25

Matte Monia: ”Jag pratade precis med polisen – han kan snart släppas”

Monia Johansson och hennes älskade hund Majlo.

Ett års kamp är snart över.

Snart kan svenska Monia få återse sin hund, Majlo.

– Jag tror knappt att det är sant, säger den lyckliga matten.

Lillhusse Kasper var bara några månader när Majlo försvann.

Hon har gråtit.

Saknat.

Och stridit i domstol efter domstol.

”Så snart som möjligt”

Nu – efter två instanser och en kvarts miljon i advokatarvoden – verkar det ha gett resultat. Vid tvåtiden i eftermiddags kontaktade norsk polis svenska Monia Johansson och sa att de ville lämna över amstaffen Majlo till henne ”så snart som möjligt”.

– Min man håller på och försöker ta ledigt från jobbet nu. Vi måste ju köra Majlo ut ur Norge så fort vi får honom. Men om allt går vägen så får vi hem honom i veckan, säger Monia Johansson.

Försvann 23 februari

Monia och sambon Daniel har inte sett sin hund sedan den 23:e februari förra året. Det var då polisen ringde på dörren och lämnade över ett papper om att Majlo skulle omhändertas eftersom rasen är förbjuden i Norge.

Polisen tog med sig Majlo till en kennel på hemlig ort. Sedan dess har paret inte fått ett enda livstecken från sin hund. De har förvägrats att ens få se en bild på hunden.

”Trodde han var död”

– Jag har i hemlighet fasat för att de redan skulle ha avlivat honom eftersom de har vägrat all kontakt. Men nu, nu är det så nära. Jag kan inte fatta att jag kommer att få träffa honom så snart, säger Monia.

Familjens plan är att så småningom återförenas i Sverige med sin älskade hund, men innan alla deras affärer i Norge är avklarade ska Majlo bo hos Daniels bror.

– Men jag och vår son Kasper flyger härifrån på söndag så att vi får några dagar tillsammans. Majlo – och vi – kommer att behöva det efter allt som hänt, säger Monia.