Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Tvillingarna är pedofiler

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-16

Barnläkare dömda för sexövergrepp på sina unga patienter

NEW YORK. Enäggs­tvillingarna från Ohio har mer än utseendet gemensamt.

Bägge är pedofiler.

Nu har 54-åriga barnläkarna Scott och Mark Blankenburg dömts till fängelse för sexuella övergrepp på minderåriga.

HITTADE OFFREN PÅ KLINIKEN Mark Blankenburg (till höger) tröstas av sin bror Scott efter domen på 21 till 27 års fängelse förra veckan. Brodern får avtjäna minst 13 år, efter att ha träffat ett avtal med åklagaren.

Historien om de onda tvillingarna rullades upp förra våren och har skakat Hamilton, ett välmående samhälle strax norr om Cincinnati.

Det visade sig att Scott och Mark Blankenburg under en lång följd av år begått grova sexuella övergrepp på patienterna på den barnklinik de drivit sedan början av 1980-talet.

Betalade för sex

De ska ha betalat vissa unga pojkar för sex och mutat andra med såväl droger som receptbelagda mediciner. Vid ett tillfälle ska tvillingarna också ha delat på ett av sina offer.

Vidare anklagas de för att ha tafsat på sina unga patienters genitalier under regelrätta hälsoundersökningar.

–?Det är vidrigt. Människor som blivit utsatta för den här sortens övergrepp får nästan alltid problem som vuxna, säger åklagaren Robin Piper till Journal News.

Barnporr på jobbet

Polisen har också hittat avsevärda mängder barnpornografi både på kliniken och i det hus bröderna Blankenburg delar med sina åldrande föräldrar.

Tvillingarna nekar till brott. De menar att de utsatts för en komplott, iscensatt av unga kriminella som vill dem illa. Den uppgiften tog dock rätten ingen notis om.

Redan förra veckan dömds Mark Blankenburg till mellan 21 och 27 års fängelse, och i går slog domaren fast att brodern Scott – som träffat ett avtal med åklagaren om ett erkännande på några av åtalspunkterna – ska avtjäna åtminstone 13 år i samma fängelse.