Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Adela, Heidi

Så här kan du hjälpa Majlo

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-09

Husse Daniel, lillhusse Kasper, och Majlo.

Facebookgruppen ”Redd Amstaffen Majlo” har 40 000 medlemmar – och 11 000 människor skrev under Aftonbladets protestlista inför Länsrättens beslut i december.

Men trots allt engagemang har Monia Johansson fortfarande inte fått sin hund tillbaka.

Så här kan du göra för att hjälpa Majlo.

Monia Johansson vill tacka för allt stöd. ”Det betyder jättemycket”, säger hon till Aftonbladet.

Mejlen har haglat in.

Kommentarerna i artikelfälten blir fler och fler:

”Det är ju jättesynd om jycken”, skriver signaturen Snelpa. ”Polisen tror att de står över lagen”, skriver Serber.

Namnunderskrifter och upprop

Att Aftonbladets läsare är starkt engagerade i Majlos öde står klart. Bara två timmar efter att vi startade vår namninsamling i oktober hade 6 500 svenskar skrivit under. När vi avslutade den hade vi 11 000 namn. Men engagemanget för den drygt tvååriga amstaffen sprider sig långt utanflör Sveriges gränser.

I Norge har det startats en uppropssajt med över 5 000 namnunderskrifter, och Facebookgruppen Redd Amstaffen Majlo är snart inne på medlem nummer 40 000.

Samlar in pengar

Norska organisationen Djurskyddet har ett eget Majlokonto, där man kan donera pengar till domstolskostnaderna för Monia Johansson. Och en kanadensisk djurrättsförening har jobbat hårt för att samla in protester på andra sidan Atlanten.

– Vi har fått jättemycket fint stöd, det är skönt, säger Monia Johansson.

”Vad kan jag göra?”

Många av Aftonbladets läsare har berörts starkt av Majlos – och hennes mattes – öde. Det är ofta samma fråga som upprepas i det stora antal mail som inkommit till redaktionen i samband med Aftonbladets Majlo-artiklar: ”Vad kan jag göra?”

Svaret: Skicka ett mejl

Det är den norska polisen som driver målet, och om du vill framföra dina synpunkter på polisens hantering av fallet är det dit du ska vända dig. Mannen som ska ha mailet heter Christian Budsberg Pettersen, och hans namn ska stå i ämnesraden på mailet – tillsammans med ”Majlo”. Du når honom på polismyndighetens mejladress: politidirektoratet@politiet.no

Vill du kan du istället mejla justitieministern, som polisen lyder under. Han nås på: knut.storberget@jd.dep.no

Andra alternativ är självfallet att till exempel gå med i Facebookgruppen, eller att skriva under uppropet, som du hittar här.

ANNONS