Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Drack lugnande medel ur nappflaska

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-17

Nu släpps detaljerna kring Anna Nicole Smiths död

Dog den 8 februari 2007.

Anna Nicole Smith låg och sög på en nappflaska.

Helt bortkopplad från verkligenheten, fullproppad med mediciner.

Nu – två år efter hennes död – avslöjas de horribla detaljerna runt stjärnans sista dagar.

Anna Nicole Smith med sin advokat Howard Stern och dottern Dannielynn, då en månad gammal. Fyra månader senare avled Smith i en oavsiktlig överdos.

Det blonda bombnedslaget var en spillra av sitt forna jag, de sista dagarna av sitt liv.

I ett hotellrum i Florida pendlade Anna Nicole Smith, 39, mellan medvetslöshet och ett förvirrat vaket tillstånd.

Oförmögen att gå, sitta eller ens dricka från ett glas – tills hennes hjärta stannade.

Vad var det som hände?

Nu, två och ett halvt år efter hennes död, tror åklagarna att de har ett svar på frågan.

Tre personer misstänkta

En obduktion visade att Anna Nicole Smith var fullproppad med 44 olika receptbelagda mediciner vid sin död den 8 februari 2007, och åklagaren misstänker att det var hennes pojkvän och advokat, Howard K. Stern, 40, hennes psykiatriker Khristine Eroshevich, 61, och hennes personlige läkare, Sandeep Kapoor, 41, som tillsammans stoppade i stjärnan alla piller.

I veckan presenterade åklagarna sin förundersökning i en rättssal i Los Angeles, där en domare nu ska besluta om åtal ska väckas mot de tre för ”konspiration gällande att ge en drogberoende person mediciner” genom att bland annat uppge falska namn på recepten.

”Hon drack direkt från nappflaskan”

Det första vittnet var Maurice Brighthaupt, Smiths livvakt. Och det han hade att berätta om dagarna före hennes död var inte vackert. Enligt Brighthaupt låg Anna Nicole i en säng och sörplade kloralhydrat – ett lugnande och sömngivande preparat som förr ofta användes på fängelser och på mentalsjukhus – ur en nappflaska, som det vore saft.

– Jag såg henne använda en sked två gånger, men annars så drack hon direkt från nappflaskan, berättade han, enligt People.

Men Anna Nicole Smiths pojkvän och advokat, Howard K Stern, har en annan version av nappflaskedrickandet. När Anna Nicole hade hittats död och polisen undersökte platsen frågade de varför det stod en nappflaska på bordet.

– Hon var så svag att det var enda sättet att få i henne vitaminer, svarade Stern polisen då.

Elva åtalspunkter

Stern nekar till samtliga elva åtalspunkter. Han är bland annat misstänkt för att skriva ut, administrera och utlämna ett kontrollerat ämne till en narkoman, samt för att ha skaffat recept på opiater genom bedrägeri. Psykologen och läkaren nekar båda till sina sex åtalspunkter vardera, som bland annat innefattar att olovligen skriva ut droger till en narkoman.

Men enligt åklagaren var samtliga tre ”fullt medvetna” om att Anna Nicole Smith inte kunde hantera sin egen medicinering.

– Det var som att hålla fram en pistol till en självmordsbenägen person och säga ”tryck inte på avtryckaren”, säger åklagaren Renee Rose till People.