De ligger bakom Global Gaming Factory X

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-30

Vilka står bakom Global Gaming Factory X som nu köpter The Pirate Bay?

Styrelse och ledning i GGF har kopplingar till en lång rad IT-bolag, däribland det uppmärksammade internetkonsultföretaget Icon Medialab.

I styrelsen för företaget Global Gaming Factory X (GGF) sitter Hans Pandeya, vd, Magnus Bergman, styrelseordförande, och Johan Sellström som är teknisk direktör och styrelseledamot.

Sellström var medgrundare av Icon Medialab och är än i dag verksam i flera IT-företag.

IT tycks även vara huvudintresset för GGF:s styrelseordförande Magnus Bergman.

Han sitter i styrelsen i över tio bolag, oftast som ordförande, varav de flesta sysslar med IT.

Startat tidningar

Bergman var tidigare även styrelseledamot i Icon Medialab.

GGF:s vd Hans Pandeya verkar vara mer intresserad av fastigheter. Han är styrelseledamot i hela sex bostadsrättsföreningar samt i flera fastighetsbolag.

Tidigare har han startat annonstidningar och andra tidningar runt om i världen.

Kopplingar till finansmannen Alexander Richards

Det bolag som i dag hette Global Gaming Factory X (GGF) hette fram till och med 2006 Addyourlogo.

Det senare företaget är ett av fyra bolag på Aktietorget som haft kopplingar till den svindleriåtalade finansmannen Alexander Richards.

Sommaren 2006 togs dock Addyourlogo över av nya ägare, som därefter ändrade namnet.

GGF har de senaste åren vid ett flertal tillfällen tagit in nytt kapital genom nyemissioner.

Redovisade förlust

I sin senaste delårsrapport redovisade företaget en förlust efter finansnetto på en miljon kronor för första kvartalet 2009.

Därmed var förlusten större än den samlade omsättningen, som uppgick till knappt 900 000 kronor.

Företag som haft fordringar på GGF har i flera fall tvingats vända sig till Kronofogden för att få in sina pengar. Dessa fordringar har dock antingen återkallats eller betalts, myndigheten har inte några aktuella ärenden registrerade.

Även GGF:s vd Hans Pandeya själv förekommer i Kronofogdens register. Ett av fallen lämnades nu i våras över till Stockholms tingsrätt.

Pandeya har tidigare även hotat att stämma Icon-grundaren Johan Staël von Holstein och dennes "växthus" för nya företag, Iqube. Tvisten avsåg von Holsteins och Iqubes aktieinnehav i GGF. Till Di.se säger Pandeya att partnerna nu har förlikats.

Bolaget hade ont om pengar på balansdagen: Likvida medel och kortfristiga placeringar uppgick till 1,5 miljoner kronor, varav knappt en miljon låg i kassan.

Affärsidén har, åtminstone fram till nu, varit att "skapa intäkter i det befintliga nätverket av tusentals internetkaféer och gaming centers genom digital distribution av annonsering, mjukvara och tjänster".

Bloggsök - Svensk bloggsökmotor - Bloggportalens
sökmotor

TT
Aftonbladet.se