Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ida, Ronja

Flera döda i tunnelolycka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-28

Svår bilkrasch i Norge

Kraftig rök syntes bolma ut ur den underjordiska tunneln efter trafikolyckan. Polisen var på söndagskvällen osäker på hur många som omkommit.

Flera personer dog när två bilar frontalkrockade i en biltunnel i Norge.

En kraftig brand bröt ut i samband med olyckan.

Två personbilar kolliderade i Eiksundtunneln i Möre og Romsdal i västra Norge på söndagskvällen. Polisen, som larmades klockan 21.12, bekräftar att flera personer har omkommit vid olyckan.

– Vi har problem med att bekräfta antalet på grund av kraftig brand i den ena personbilen, säger en räddningsledaren Magne Tjönnöy vid Sunnmöre polisdistrikt till NTB.

Världens djupaste tunnel

Olyckan inträffade 2, 5 kilometer in i tunneln, som med sitt djup på 287 meter är världens djupaste tunnel. Enligt vittnen handlar det om en frontalkrock skriver Verdens Gang.

Vittnen talar om att svart rök väller ur tunneln och flera ambulanser och brandbilar finns på plats. Även polishelikoptrar har anlänt till olycksplatsen.

Tunneln är stängd från båda håll under räddningsarbetet, vilket orsakat långa bilköer på vägen.

Efter midnatt kunde polisen fortfarande inte ge några uppgifter om antalet döda. Enligt uppgift till norska Vikebladet kan det handla om tre till fem personer. Vikebladet uppger att räddningsarbetarna hittils hittat tre döda i tunneln.

Här inträffade
tunnelolyckan

ANNONS