Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Läsarnas hälsningar till Mia och Thor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-20

Mia Danielssons kamp för att få hem sonen Thor, 1, har väckt ett enormt engagemang bland läsarna på aftonbladet.se.

Här är några av alla de hälsningar som skickats in från människor som vill visa sitt stöd för Mia som just nu kämpar mot myndigheterna i Guatemala.

Vi kan inte nog beundra dig för att du har tagit dig igenom detta så långt.

Nu är du snart i mål och ovissheten av var Thor, ditt hjärtebarn, har varit är över.

Vi tänker på dig hela familjen.

Kramar från "Spanienvännerna"

Bosse & Solan


Av hela mitt hjärta önskar jag att du får med din pojke hem. Var finns UD:s hjälp och stöd ifrågan?

Vänlig hälsningar Mona i Linköping mor och mormor KRAM


Hej.

Jag vill att du ska veta att jag tänker på dig och jag förstår om du skriker, sparkar och slåss när du inte får hålla i ditt barn. Jag har barn själv och något av det värsta som skulle kunna hända är att jag inte får krama eller finnas nära mitt barn och det pga. av att någon annan människa bestämt det, när det dessutom inte är du som gjort något fel. Må rättvisan segra. Jag tror på dig och tänker på er två. Kram till er.

//Mamma till tre barn.


Hej Mia.

Det är upprivande att läsa vad du och din lille son är med om. Förstår hur du mår. Har varit med om liknande. Mina två söner fördes bort av sin far som tog dem till sitt hemland Uruguay. Jag följde efter och bor nu faktiskt i Montevideo, Uruguay. Det är en lång historia. Nu handlar det inte om mig utan om DIG. I Latinamerika finns det en massa strikta lagar om att barn inte får föras ut ur landet utan båda föräldrarnas tillstånd. Du har ensam vårdnad om din son och visar med din närvaro hur mycket du älskar honom och bryr dig. Det kommer att ge resultat.

Var konstant. Försök att inte tappa kontrollen. Visa att du är stark och en bra förälder! Ja det låter kanske helt vansinnigt, men gamla katolska lagar ser till slut till att modern får barnet.

Stå på dig!

En som tänker på dig!

Karin


Hej Mia!

Ville bara skicka en tanke till er i mörkret…

Hoppas verkligen allting löser sig snart…

/Fredrik Garpedal

Hej Mia!!

Du är jättemodig och din kamp kommer säkert att löna sig. Jag är 5 barnsmor och jag vet att du är stark som orkar och det kommer att lösa sig för dig och din lilleson. Kämpa på vi är många som stöder dig i din kamp massor med kramar till dig och din son från Gittan i Vänersborg


Hej,

Jag önskar dig lycka till! Var stark så att du kan visa myndigheterna att du är vid dina sinnes fulla bruk! Ta hjälp av din advokat och visa att du är en älskande mamma. Hav tröst i att inte pappan kan ta Thor om han är på barnhem, de skickar väl honom inte till något som är farligt för barn. Du kommer få honom tillbaka. Var så säker nu och känn allas stöd bakom dig! Lycka till och hoppas du snart har din son hos dig!

Kram från Sara, en annan mamma


Hej Mia,

Min bror har varit i samma situation som du…enda skillnaden var att hans sambos föräldrar tillsammans med mamman höll sig gömda i Sverige. Dom var också efterlysta via interpol. Min bror har idag vårdnaden om sin dotter som nu har hunnit fylla 16 år.

Vill bara säga att jag vet vad du går igenom och jag känner med dig varje sekund!

Många varma kramar

Susanne


Kjære deg!

Håper alt vil ordne seg for deg og din elskede Tor. Jeg krysser fingre for deg. For meg lyder dette frygtelig urettferdig.

Med hjertelig hilsen

Conny i Norge.


Ge inte upp Mia!

Gör det rätta så gott det går, så ska du se att det ordnar sig. Som jag har förstått så har du rätten på din sida, så försök ha tålamod och stå ut även om tiden känns som en evighet. Thor far inte illa under tiden, det skulle dom aldrig våga nu när dom har världens ögon på sig. Troligen rör det sig "bara" om en prestige sak just nu från myndigheternas sida. Hör gärna av dej när du o Thor har återförenats! Susanne


Mia,

Sitter I Tunisien och läser det senaste om ert fall på aftonbladet.

Det du går igenom bör INGEN förälder, (människa) gå igenom.

Även om många skulle vilja vara hos dig under den svåra tiden du nu går igenom så finns det många som tänker på er och hoppas innerligt att ni snart ska vakna upp ur denna dåliga dröm.

Vi ber och tänker på er!

Hälsningar,

Natalia (Mamma till två).


Tack gode gud för Aftonbladet som slår upp nyheten om Thor så stort.

Jag sitter och väntar på att klockan ska gå över till ny dag så jag kan sätta in lite pengar. Både för tårtängeln jag donerade och lite till. Hoppas att ni snart får komma hem och att Thor inte behöver sitta en minut till på barnhemmet.

Lycka till, sänder all min styrka och kraft

Hanna


Snälla Mia orka!

Hur mörkt det än är nu måste det lösa sig. Din mardröm måste få ett lyckat slut, vi är många som vill hjälpa dig hålla ut. Thor behöver dig när ni förenas igen.

Lis-Lott Andersson


Mia,

Jag läste om ditt öde och blev kallsvettig. Med en dotter på tjugo månader känns det i märgen att höra om fall som ditt.

Vill bara säga dig att det här kommer att lösa sig.

Håll huvudet kallt. Var ärlig mot dig själv och var så positivt inställd som det bara är möjligt mot Thors pappa. Han lämnar säkert mycket att önska, men för din och framför allt Thors skull: tänk så gott du bara kan om honom. Det kommer du att få tillbaka i framtiden.

Kom också ihåg att barn är tappra och tål mycket mer än man tror. Det kommer att gå bra.

Om många år när Thor är stor och du står och gräddar pannkakor åt honom innan han ska på skolutflykt, kommer du att tänka tillbaka på den här tiden och förundras över hur lite du minns av den.

Från en mamma till en annan - Kram!

/Anna Eklund


Att säga att jag förstår vilket h-vete du lever me är en lögn.... Men att de måste vara bland de värsta en mamma utsätts för de kan jag däremot förstå! Men du måste orka kämpa, både för din sons skull och för din egen så ni snart kan återförenas. För de är de är de som måste ske!! Återförening mellan en mamma och sin älskade son... Så lycka till och jag längtar att få läsa om en kär återförening...

//Mia


Våra tankar till dig och Thor...

Du är en inspiration för oss alla!

För varje stund du måste kämpa blir du starkare.

Du och Thor kommer uppleva många härliga stunder tillsammans.

Våra tankar till dig och Thor...

Hälsningar från Marthin och Cathleen, Nova och Tindra


Hej!

Har läst och följt dig genom tidningen, är själv mamma och känner så med dig!!

Tänker på er och ber för att det ska ordna sig så fort som möjligt, många många tänker på dig, hoppas du kan ha lite tröst i det.

Många kramar !!

Pia Ryberg


Vi tänker på dig. Måste vara hemskt. En annan kan nog inte förstå vad du går igenom.

Men var stark, har du ensam vårnad så kan det bara gå bra även om det drar ut på tiden.

Vi har själva 2 barn. En tjej på 2år och en liten kille på 6 månader, de är vårat allt och vi vet inte vad vi skulle göra om något hände dem.

Vad skönt iallafall att veta att han lever och var han befinner sig. men som jag sa,,det går nog fortare än du tror sedan blir det väl bara hem och mysa.

Kramiz på er.

// Mvh en liten fam i karlskoga.