Unga tjejer tar över bloggvärlden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-22

Populärt att uttrycka tankar och publicera bilder på egen webbsida

Männen har länge dominerat internet men på ett område har de fått konkurrens. Mer än var fjärde tjej mellan 16-18 år har en egen blogg. Motsvarande siffra för män är var tionde. Det visar en rapport från World Internet Institute

Många önskar sig säkert lika många läsare som Blondinbella men för de flesta är det familj och vänner som utgör läsarskaran. Unga tjejer är inte bara bra på att blogga själva utan tre av fyra ägnar sig även regelbundet åt att läsa andras bloggar. Förebilderna är många. Förutom Blondinbella som ju har tagit en paus i sitt bloggande finns 17-åriga Kenzas blogg, modeexperten Sofi Fahrmans Snapshots och Ebba von Sydows blogg för att nämna några. Bland de unga kvinnorna är det fler som läser bloggar än som läser tidningar på nätet.

Männen laddar ner musik

Männen har ägnat mycket mer tid åt internet när det gäller att spela spel och att ladda ner musik och filmer. Men att skriva ner sina tankar, publicera bilder och få kommentarer från andra är inte alls lika populärt som hos de unga kvinnorna. Om man ser till Sveriges hela befolkning så är det bara några få procent som ägnar sig åt bloggandet.