Norsk toppolitiker ringde spåkvinnor för 50 000 kronor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-09

Ringde totalt 793 samtal – för skattebetalarnas pengar

50 000 norska kronor. Så mycket kostade den norska socialdemokraten Saera Khans telefonräkningar – som betalas av skattebetalarna.

Nu har det uppdagats vad den skyhöga räkningen beror på: 793 samtal till spåkvinnor.

– Jag beklagar, skriver politikern i ett pressmeddelande.

Beklagar Den norska toppolitikern Saera Khan beklagar att hon ringt 793 samtal till spåkvinnor till en kostnad av 50 000 norska kronor – som betalats av skattebetalarna.

Den socialdemokratiska toppolitikern Saera Khans telefonräkningar sköt i höjden så pass att norska Stortinget beslutade att inte längre betala dem.

Nu har det uppdagats vad de 50 000 norska kronorna i telefonräkningar som betalats med skattebetalarnas pengar gått till: 793 samtal till spåkvinnor.

Ber om ursäkt

Totalt 133 timmar. Till en kostnad av upp till 30 norska kronor i minuten.

Det skriver norska Verdens Gang.

I ett pressmeddelande erkänner nu Saera Khan att uppgifterna stämmer.

– Det har tidigare inte framgått att stora delar av utgifterna har varit samtal till alternativa vägledare, så kallade spåkvinnor. Det beklagar jag djupt, skriver Saera Khan.

Har betalat tillbaka

– Mina telefonräkningar har varit mycket höga. Jag har emellertid tagit över mina telefonräkningar själv och betalat tillbaka det belopp som överstiger genomsnittliga telefonutgifter i Stortinget, skriver hon vidare.

När VG tidigare i år skrev om Saera Khans skyhöga telefonräkningar var förklaringen att hennes pojkvän, en soldat i det brittiska försvaret, är på hemligt uppdrag för ISAF-styrkan i NATO och att hon bara kan nå honom via privat satellittelefon.

Norsk toppolitiker ringde spåkvinnor för 50 000
kronor