Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Paulina, 26, fick fel ord intatuerat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-26

Paulina,26, fick fel ord intatuerat. Nu tänker hon anmäla händelsen till Allmänna reklamationsnämden.

"GOOD, EVIL", skulle det stå på 26-åriga Paulinas tatuering.

Men tatueraren stavade fel.

– Jag är ingen levande ordbok, säger han till aftonbladet.se.

Så här såg skissen ut som Paulina visade upp för tatueraren.

I två år hade Paulina, 26, från Hallstahammar funderat på att göra en tatuering. I slutet av maj vände hon sig till en tatueringstudio i Västerås för att äntligen göra slag i saken. Med sig hade hon en detaljerad skiss som sambon ritat.

Vid första besöket gjordes konturerna och två veckor senare kom Paulina tillbaka för att fylla i skuggor, detaljer och färg.

Felstavat

I dag är Paulina långt ifrån nöjd: Tatueringen saknar djup, linjerna är dåligt dragna och färg har kladdats utanför, menar hon.

Dessutom är ett ord felstavat i tatueringen. Istället för "GOOD EVIL", som betyder god, ond, står det "GOD EVIL", översatt gud, ond.

– Hela tatueringen ser ut som skit. Med texten menade jag att alla människor har en god och en ond sida. Hela betydelsen är nu felaktig, säger Paulina till aftonbladet.se.

Tuschpenna

Tatueringen, som är hennes första, är 20 gånger 20 centimeter stor och föreställer symbolen för farligt avfall. Paulinas stjärntecken vågen är också en del av tatueringen.

Texten fanns inte med på skissen utan skrevs direkt på ryggen med en tuschpenna. Paulina fick se texten i en spegel innan den tatuerades in.

– Jag sa vad jag ville det skulle stå och tittade snabbt i spegeln men såg inte exakt vad det stod. Jag litade på att han kunde stava, säger hon.

Felet upptäckte hon först när hon kommit hem. Paulina gick tillbaka och tatueraren gick med på att betala tillbaka de 4 000 kronor som hon betalat och bad om ursäkt.

Men Paulina är förkrossad och vill ta bort tatueringen med hjälp av laser – en behandling som kommer att kosta mellan 20 000 och 30 000 kronor. Hon kräver att tatueraren ska betala summan.

Smärtsam

Proceduren är smärtsam och det kommer att krävas mellan 8 och 10 laserbehandlingar. Tidigast om 1,5 år kan tatueringen vara borta.

– Den måste bort, jag kan inte leva med den här på ryggen. En tatuering är något som man ska vara stolt över och vilja visa upp.

På fredagen ska Paulina göra sin första laserbehandling.

aftonbladet.se har varit i kontakt med tatueraren. Han beklagar att kunden är missnöjd men menar att ansvaret för felstavningen ligger hos dem båda. Vanligvtis ber han alltid kunden att skriva ner texten på ett papper – i det här fallet var det ett tillägg som gjordes i sista minuten.

– Jag är ingen levande ordbok. Hon tittade trots allt på texten i spegeln och gav sitt godkännande, säger mannen.

Paulina tänker anmäla tatueraren till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Mannen säger till aftonbladet.se att det hela har blivit ett försäkringsärende och att han inväntar beslut från sitt bolag.

– Jag tänker inte lägga ut privata pengar på det här.

Har du en misslyckad
tatuering?