Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Man misstänks för mord på kvinna

Publicerad 2016-07-12

En kvinna hittades på tisdagsmorgonen svårt skadad. Hon avled senare av sina skador. En man misstänks nu för mord.

Under tisdagsmorgonen hittades en kvinna i 45-årsåldern svårt skadad utomhus utanför Norrköping.

Polisen meddelade senare att hon dött av sina skador.

– Det stämmer och då ändras brottsrubriceringen från försök till mord, till mord, säger presstalesperson Thomas Agnevik.

En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.

Vid 06.30-tiden på tisdagen larmades polis och ambulans till Åby utanför Norrköping där en svårt skadad kvinna hade hittats utomhus.

Polisen misstänker att hon utsatts för ett grovt brott och uppger att kvinnan är i 45-årsåldern.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus för vård av sina skador. Hennes tillstånd uppgavs vara kritiskt. Polisen kunde inledningsvis inte säga vilken typ av skador som kvinnan ådragit sig.

– Det var inte helt lättbedömt på platsen. Som jag förstår det ska det inte ha funnits några tydliga blödande sår. Det lät snarare som att det kunde handla om inre skador, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Senare på tisdagen meddelade polisen att kvinnan dött till följd av sina skador. Rubriceringen på det misstänkta brottet ändras från försök till mord till mord.

Man i 35-årsåldern greps

En man i 35-årsåldern som befann sig i närheten av platsen kunde gripas misstänkt för mordforsök, senare ändrat till mord. Mannen och kvinnan uppges ha en relation.

– Gripandet gick helt odramatiskt till. Han befann sig i närheten och vi började att prata med honom innan han greps misstänkt för mordförsök. Han har gett lite initiala uppgifter om vad det är som har inträffat men eftersom vi inte är säkra på att det stämmer har vi påbörjat den här utredningen om mordförsök. Om det kan röra sig om ett så enormt grovt brott måste vi ta det säkra före osäkra, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Mannen anhölls senare.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Helena Ekstrand, biträdande informationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Lägenhet avspärrad

Enligt stationsbefälet vid polisen i Norrköping misstänker man att kvinnan föll mot sin död.

– Hon har ramlat från en balkong. Men hur det har hänt vet vi inte än, säger stationsbefäl Cecilia Westberg till NT.

I samband med utredningen spärrades en lägenhet av för en teknisk undersökning.

– Lägenhet är i ett hus i nära anslutning till platsen där kvinnan hittades. Så fort som möjligt ska vi samla in vittnesuppgifter och även hålla förhör med den gripne, säger Agnevik.

Senast på fredag ska åklagaren fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Den anhållne förnekar brott.

– Han förnekar brott, säger hans advokat Mikael Abrahamsson till TT.

Följ ämnen i artikeln