Skottlossning i Malmö – man skadad

Uppdaterad 2015-07-19 | Publicerad 2015-07-18

En ny skottlossning har ägt rum i Malmö på lördagskvällen.

En man är skjuten och har förts bort med ambulans.

– Jag hörde tre höga smällar. Skotten avlossades snabbt efter varandra, säger ett vittne på plats.

Larmet om en misstänkt skottlossning vid korsningen Eriksrogatan och Törnskärsgatan i Malmö inkom till polisen vid 21.52 på lördagskvällen.

Enligt Calle Persson, polisens presstalesman på region Syd, fick polisen ett telefonsamtal i vilket en person uppgavs ha blivit skadad.

– Vi fick in det för tio minuter sedan. Enligt första samtalet till oss får då vi veta att en person blivit skadad i samband med skottlossning. Vi är på väg dit nu för att utreda vad som har hänt. Ambulans är också där, säger Calle Persson vid 22-tiden.

Enligt ett vittne på plats har en man blivit skjuten och förts bort med ambulans.

– Det såg allvarligt ut och det är mycket blod på platsen, säger ögonvittnet.

Tre skott

En boende i området hörde tre skott och tog sig snabbt till platsen.

– Jag hörde tre höga smällar. Skotten avlossades snabbt efter varandra. Sedan hörde jag folk som skrek. När jag kom dit fick mannen hjälp. Det var mycket blod men han var vid medvetande när jag kom dit, säger personen.

Polisen kunde senare bekräfta att en man blivit skadad i samband med skottlossningen och förd med ambulans till sjukhus.

Vid 02-tiden i natt hade den skadade mannen ännu inte kunnat höras av polis.

– Läget är stabilt för honom men han vårdas ändå för ganska allvarliga skador, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid region Syd.

Hon vill inte gå in på hur mannens skottskador ser ut eller hur många skott han träffats av.

Ingen misstänkt

Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

– Det har påbörjats dörrknackning i intilliggande fastigheter. Med vittnesuppgifter ska vi försöka reda ut vad som har hänt och om det är en eller fler gärningsmän. Vi har även hundpatrull i området som letar efter föremål som kan ha tappats eller slängts, säger Calle Persson, polisens presstalesman vid region Syd.

Man ser i nuläget heller ingen koppling till skottlossningen på Möllevången – då en man skadades – tidigare under lördagen.

– Vi vet för lite om det just nu för att kunna göra en bedömning, säger Calle Persson.

Polisen vill inte uppge om den skadade mannen är känd av polis. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln