Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lukas

Sista natten - med prinsens partygäng

Publicerad 2015-05-02

ATEN. Prinsen pepprades av vännerna.

Svensexan i Aten fortsatte med en lyxig tur på havet följt av en fotbollsmatch – med Carl Philip som måltavla.

Grabbgänget rundade sedan av kvällen med finmiddag i hamnen.

Prins Carl Philip och hans vänner hade en fullspäckad dag framför sig när kungliga svensexan fortsatte i går.

Redan vid åttatiden på morgonen lämnade sällskapet, ett 20-tal nära vänner, hotellet i en turistbuss. Färden gick till Alimos marina.

Där väntade besättningen till specialchartrade Rota II – ett lyxigt segelskepp med alla bekvämligheter en prins med marin militär bakgrund kan önska sig.

Det hann bli kväll innan sällskapet återvände till hamnen. Då hade de kunnat njuta i den gassande solen på det 20 meter långa fartygets rymliga teakdäck i nio timmar.

Spelade högerback

Men trots den långa dagen till havs fanns det fortfarande ork kvar efter landstigningen.

Efter båtutflykten kördes grabbgänget till en träningsanläggning i bergen utanför Aten där fotbollsklubben Panathinaikos håller till.

Vännerna hade hela fotbollsanläggningen till sitt förfogande och spelade tvåmål i niomannalag mot varandra.

Prinsen spelade högerback i en match som slutade oavgjort. Tillställningen avslutades med en strafftävling med Carl Philip som målvakt.

Blev kanonmat

Av 19 straffar seglade totalt nio in i maskorna. Prinsen fick dock god hjälp av att svensexegänget inte var särskilt pricksäkra.

Men de hade ännu en överraskning åt honom.

På kommandot: ”Alla samtidigt!” blev han utsatt för både projektiler och strumprullare av vännerna.

Efter bollbombardemanget sträckte Carl Philip ut armarna i luften och såg nöjd ut över att ha hanterat salvorna.

Trots den breda uppslutningen på svensexan saknas svågrarna. Varken prins Daniel eller prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har synts till under resan.

Hovets vill inte säga varför Chris O'Neill och prins Daniel saknas bland svensexedeltagarna. 
Enligt tidningen Expressen befinner sig det svenska kronprinsparet på semester i Norge tillsammans med grannlandets kronprinsessa Mette-Marit. 
– Hela familjen är på väg på olika privata tåg så det är ingenting jag kan kommentera, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Gick på nattklubb

Efter fotbollsmatchen fräschade gruppen upp sig som hastigast på hotellet. Därefter fortsatte svensexan sent i går kväll med en middag på trendiga Pisina vid vattnet i hamnstaden Pireus. Vid halv ett drog sällskapet vidare till en nattklubb i Aten där festen fortsatte långt in på småtimmarna.

Prinsen kidnappades av sina vänner direkt efter firandet av kung Carl XVI Gustafs 69-årsdag på valborgsmässoafton.

Med Grekland som destination för svensexan inleddes då prinsens sista helg med gänget som ogift. Den 13 juni står bröllopet med Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm.

Så klär du dig som en prins (eller som en prinsvän)

Sedan Carl Philip och vännerna intog Grekland har gruppen klätt sig unisont.

Det här är måstematerialet om du vill smälta in hos svensexesvirarna.

Keps: Med matchande huvudbonader har gänget intagit Aten. Hela gänget bär en klassisk keps från Berkeley som går loss för blygsamma 395 kronor.

T-shirt: Det råder pikéfeber på den atenska rivieran. Svenskarna har invaderat kusten med sina pikétröjor från Berkeley som rustning.

Jackor: Vitt funkar alltid. Så länge man inte smutsar ner sig. Grabbarna har en vit jacka med svenska flaggan på högerarmen, Carl Philips monogram på bröstet och på vänster arm står prinsens namn samt ”2015.01.05 - 2015.06.13”. Som av en händelse är datumen tidpunkt för svensexa och vigsel.

För packningen: Prinsen och gänget reser med lätt packning. Allt de har med sig får plats i en blå resebag från Sai racing.

På träning: Helgrönt träningsställ från Adidas. Givetvis med bländvita Nikeskor till.

De svensexar med Carl Philip

Här är fem ur vänkretsen som deltar i prinsens svenskexa i Aten:

Jan-Åke Hansson, 37

Lärde känna prinsen under skoltiden på internatskolan Lundsberg under slutet av 1990-talet och de har sedan dess varit väldigt nära vänner. Åkte Vasaloppet tillsammans med Carl Philip 2013.

Niklas Anger, 37

Elithockeyspelare som lärde känna Carl Philip genom en gemensam vän i slutet av 1990-talet. När Niklas och Elin Anger gifte sig var Carl Philip och dåvarande flickvännen Emma Pernald hedersgäster på bröllopet.

Christoffer Cederlund

Tidigare yrkesmilitär som i många år har ingått i kungabarnens inre krets. Han är bland annat gift med en av prinsessan Madeleines bästa vänner och har umgåtts med Carl Philip.

Mikael Skog

Känner Carl Philip sedan många år. En av prinsens bästa vänner som bland annat stöttat honom på plats under framfarten på racingbanorna.

Jan Gustavsson

Säkerhetskonsult som under sin tid på Säpo arbetade med kungabarnens personskydd. Känner därmed Carl Philip sedan han var liten. Har numera sadlat om till konsult. I den rollen har han bland annat ansvarat för säkerheten under Swedish open i Båstad och Hollywoodstjärnan Tom Cruises Sverigebesök 2012.