M kraftsamlar inför 2010

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-07

I dag börjar moderaternas rikskonferens i Göteborg

Nu vänder moderaterna blickarna mot 2010.

Under två dagar diskuterar regeringens största parti hur man ska få med sig väljarna också i nästa val.

Aftonbladet.se är på plats och i dag kan DU chatta med statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg.

Ett och ett halvt år har snart gått med alliansregeringen. Valnattsyran är borta och oppositionen leder enligt den senaste mätningen från Novus opinion med nästan 17 procent över regeringen.

Det märks när moderater från hela landet samlas till partiets kommunala rikskonferens i Göteborg. Hela tre seminariepass handlar om hur man ska lyckas vända vinden och vinna valet 2010.

Fokus på välfärden

Jobben var paradfrågan inför förra valet. Nu flyttas fokus till välfärden. Frågan har redan blivit ett hett debattämne mellan moderaterna och socialdemokraterna. Senast var det s-ledaren Mona Sahlin och Stockholms landstingsråd Filippa Reinfeldt (m) som rök ihop i en vårdduell i SVT:s Agenda.

Regeringen måste våga spela ”på motståndarnas planhalva” sa moderaternas partisekreterare Per Schlingmann när han presenterade sin nya bok ”Med sikte på framtiden” i veckan.

Chatta med Borg och Reinfeldt

Inför valet måste man visa att det är de, alliansen, som är bäst på att regera. Inte socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet och kanske vänsterpartiet.

Svaret på hur man ska lyckas kan komma redan i eftermiddag. Då håller nämligen moderaterna ett seminarium med rubriken ”Så vinner vi valet 2010!”

Men redan innan dess har du chans att få ett eget svar när partiledare och statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg chattar med aftonbladet.se:s läsare.

Chatt med Fredrik Reinfeldt: 10.30.

Chatt med Anders Borg: 15.00.