OS-hjälten i olycka med TV-pucklaget

Publicerad 2014-10-29

Skånes TV-puckslag, där Kenny Jönsson är tränare, har varit med om en trafikolycka.

Fyra spelare och en ledare fick föras till sjukhus efter att ha krockat med en lastbil.

– Det ska bland annat vara skärsår, säger Elisabet Gustavsson, yttre befäl på polisen i Värmland.

Olyckan inträffade på E18 några kilometer utanför Kristinehamn vid 17-tiden på onsdagen. Spelarbussen kolliderade med en lastbil och bussen åkte av vägen.

Fyra spelare och en ledare fick föras till sjukhus. Skadorna ska dock inte vara livshotande, enligt ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet.

– Det ska bland annat vara skärsår, säger Elisabet Gustavsson, yttre befäl på polisen i Värmland.

Mellan 20 och 25 passagerare befann sig ombord. Skånes tv-puck-lag var på väg till en match i Kristinehamn när olyckan inträffade.

– Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan. Trafiken stängdes av i båda riktningar efteråt.

– Det ska rulla på nu igen men vi är kvar på platsen, säger Elisabet Gustavsson.

”Chockartat”

Skånes match fick ställas in och det är oklart när den kommer att spelas.

– Tävlingsdelen är förstås underordnad och inte viktig nu. Vi måste först få klart för oss hur det gått med alla inblandade i olyckan innan vi kan gå vidare och ta nya beslut, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Tv-pucklagets tränare Peter Wallentin beskriver det inträffade som "chockartat". Han var någon timme efter olyckan på plats på sjukhuset i Karlskoga, dit fyra av de fem skadade förts, skriver TT.

– Det är helt okej med de fyra som fördes hit. En spelare har förts till Örebro. Där vet jag inte hur det har gått, men han var talbar när han åkte iväg, säger Wallentin till nyhetsbyrån.

OS-hjälten Kenny Jönsson är också tränare för Skånes TV-puckslag.

– Vi har varit med om en trafikolycka. Vi skulle ha mött Stockholm nord 17.00 i tv-pucken i Kristinehamn, säger han till Kvällsposten.