Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Jägare körde över annan jägare med bil

Publicerad 2014-10-20

Älgen på bilden har inget med artikeln att göra.

En man misstänks för dråpförsök efter att ha kört över en jägare i Jönköping län, rapporterar P4 Jönköping.

Den misstänkte mannen, också jägare, ska ha kört i full fart mot jägaren då han anklagats för att jaga på fel jaktmarker.

Ett bråk uppstod mellan två älgjägare i Jönköpings län i onsdags. Tumultet ska ha uppstått efter att en älgjägare upptäckt en okänd bil på sina jaktmarker, rapporterar P4 Jönköping.

Älgjägaren bad den misstänkte mannen ringa sin jaktledare för att reda ut saken på plats. Mannen ska ha ringt ett kort samtal men sedan sprungit mot sin bil och kört i full fart mot jägaren, som hamnade på huven och föll ned på marken. Mannen i bilen ska sedan ha kört över hans ben.

Älgjägaren, som polisanmält händelsen, lämnades kvar på platsen och fick skador på ben och armar, rapporterar P4 Jönköping. Han fördes sedan till sjukhus.

Bilföraren, en man i 20-årsåldern misstänks nu för dråpförsök, brott mot jaktlagstiftningen och smitning.

Polisen i Jönköpings län vill inte uttala sig närmare om händelse, på grund av pågående förundersökning men säger att liknande händelser är ovanliga.

– Jag har aldrig hört talas om att något liknande hänt tidigare. Man får hoppas att det är ovanligt, säger Berat Shabani, presstalesman vid Jönköpingspolisen.