Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

”Snart ny prinsessa i Sverige”

Publicerad 2014-03-02

Småprinsessorna Estelle och Leonore var inte i Slottskyrkan på dagens Te Deum.

Men det var Sofia Hellqvist.

– Mer tydligt än så här kan det inte bli att vi snart har en ny prinsessa i Sverige, säger Roger Lundgren, Aftonbladets hovexpert.

Den lilla huvudpersonen prinsessan Leonore var själv inte på plats med sina föräldrar under dagens gudstjänst.

Slottskyrkan var denna råkalla marssöndag ändå full av inbjudna gäster.

Främst släkt, vänner till kungafamiljen och så klart även representanter för det officiella Sverige, såsom statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och riksdagens talman Per Westerberg.

Men också: Sofia Hellqvist.

Satt bakom kungafamiljen

Sofia som varit tillsammans med prins Carl Philip i fyra år har under de senaste två åren varit med kungafamiljen vid allt fler officiella tillfällen.

Skrällen var när hon och Chris kom arm i arm i vid Estelles dop i maj 2012 och hon var bland gästerna under prinsessan Lilians begravning. Och när Madeleine och Chris gifte sig i somras satt Sofia Hellqvist med bland parets bästa vänner framme i koret i Slottskyrkan.

Vid dagens Te Deum gick hon dock inte in med resterande kungafamiljen. Utan fanns redan på plats -  i bänkraden bakom kungafamiljens platser.

– En tydligare signal än så kan man inte få, det är en kunglig förlovning på gång, säger Roger Lundgren, Aftonbladet hovexpert.

”Det börjar bli dags”

Men när gudstjänsten avlutades lämnade hon kyrkbänkarna tillsammans med dem.

Hon gick ett par steg efter Silvias brorson Patrick Sommerlath och hans fru Maline.

I klädd en cremebeige dräkt och en liten hårprydnad gick hon sedan tillsammans med kungafamiljen in i Slottet.

– Jag hoppas på en förlovning snart, i vår. Men det är upp till prinsen att fria. Men det är rätt läge nu, de har varit ett par i några år. Det börjar bli dags, säger Roger Lundgren, Aftonbladets hovexpert.