Crackborgmästaren vill bli omvald

Publicerad 2014-01-03

Nu satsar skandalborgmästaren Rob Ford på ytterligare en mandatperiod.

Han har valstrategin klar för sig.

– Ni kommer få se action som aldrig förr, säger han.

Rob Ford har gjort sig känd som borgmästaren som erkänt att han rökt crackkokain, anklagats för sexuella trakasserier och på fyllan hotat att skära upp halsen på en person han ogillar.

Den turbulenta bakgrunden verkar han dock inte se som något hinder för att fortsätta sin politiska karriär i kanadensiska Toronto – tvärtom.

På torsdagen var han först in till registreringen för att ställa upp i det kommande borgmästarvalet.

Den konservativa Rob Ford säger att hans meritlista talar för sig själv och att han är den bästa borgmästaren som Toronto någonsin haft.

Han har gjort det till sin strategi att sticka ut. Och vid inskrivningen ordvisade han om att han ska sitta fyra år till.

– Ford more years! Ni kommer få se action som ni aldrig gjort förr.

”Borde dra åt helvete”

Kritiken mot Ford har varit massiv och flera har krävt hans avgång.

– Den här patetiska ursäkten till borgmästare borde dra åt helvete och sluta skämma ut vår fina stad, säger Torontobon Inna Evtoushenko till AP.

Får också stöd

Kommunfullmäktige i staden har fråntagit Ford nästan all makt, men han fortsätter trots kontroverserna att ha stöd i Torontos mer konservativa förorter.

– Förutom att skämma ut sig själv och staden, har han gjort något negativt för stadens välbefinnande, sett ur ett ekonomiskt perspektiv? frågar sig en boende i stadsdelen Waterloo som stöttar Rob Ford.

I förra valet vann han efter löfte om att dra ner på offentliga utgifter.

Årets val i Toronto hålls den 27 oktober. Sannolikt får världen höra mer om skandalborgmästaren långt före det.