Metodistpastor köpte metamfetamin

Publicerad 2013-11-23

Greps under fredagen

En brittisk präst och bankordförande har gripits, misstänkt för narkotikabrott.

Metodistpastorn filmades när han köpte metamfetamin och kokain för 300 pund.

– Han har tagits till en polisstation i Västra Yorkshire där polisen kommer fortsätta sin utfrågning, säger en talesperson från polisen.

Det var förra helgen som filmklippet Paul Flowers, 63, – präst, bankordförande och rådgivare i Labour-partiet – började spridas. I filmen ses hur Flowers köper metamfetamin och kokain för 300 pund. Han ska också ha skrutit om hur han tagit ketamin, skriver The Telegraph.

Han stängdes snabbt av från både sin kyrka och från Labourpartiet.

Under fredagen hämtades han av polis, som också sökt igenom hans hem i Bradford tidigare under veckan.

– Konstaplar från West Yorkshire har arresterat en 63-årig man i Merseyside-området kopplat till en pågående utredning om drogförsäljning, säger en talesperson från polisen.

Krävs på pengar

Flowers avsade sig sin ordförandepost i en brittisk bank i juni, tidigare i år. Han och banken kom då överens om att han fortsatt skulle få lön under den tid han ursprungligen skulle innehaft posten.

– I kölvattnet av de nya uppgifterna har styrelsen omedelbart stoppat alla utbetalningar, heter det i ett uttalande från banken.

Paul Flowers krävs också på 31 000 pund, som redan betalats till honom.

Sexrykten och rattfylla

Sedan han avsade sig ordförandeskapet har det florerat rykten och anklagelser om att Flowers ska ha haft problem med droger, haft sex med minderåriga och kört rattfull.

Efter att pornografiskt material hittats på hans dator avsade sig Flowers sin roll som rådgivare i Labour-partiet.

Metodistkyrkan som Flowers tillhör sade i onsdags att han kommer att vara avstängd från all verksamhet så länge han var föremål för polisens undersökningar.