Mystiskt skelettfynd i öknen gäckar polisen

Publicerad 2013-11-15

Motorcyklist gjorde kusligt fynd i Mojaveöknen

Enligt polisen är området känt som en dumpningsplats för döda kroppar.

Nu har skelettdelar från fyra personer hittats i Mojaveöknen.

En motorcyklist som körde omkring i Mojaveöknen, söder om Victorville i Kalifornien, gjorde upptäckten av ett 15-tal benbitar.

Skelettresterna visade sig komma från människor, meddelade polisen på torsdagen.

"Det handlar om två gravar där kvarlevor påträffades. Ytterligare skelettrester hittades i närheten av gravarna", skriver polisen i San Bernardino i ett uttalande enligt AP.

Tillhör fyra personer

CBS News uppger att resterna tillhör fyra personer - som fortfarande är oidentifierade. Också dödsorsaken är än så länge höljt i dunkel.

Rättsmedicinska experter påbörjade på torsdagen en granskning av kvarlevorna som väntas pågå i flera månader.

"Det verkar som att kvarlevorna har varit där under en lång period. Ålder och kön är okänt och kräver en rättsmedicinsk undersökning", skriver polisen.

"Plats för att dumpa"

Enligt den lokala tidningen Inland Valley Daily Bulletin arbetar polisen utifrån att de döda människorna har utsatts för brott. Bland annat har man tagit dna-prover som man försöker matcha med nationella databaser samt undersöker tidigare fall av försvunna personer.

Tidningen uppger att området där benresterna hittades är känd som en dumpningsplats för döda människor som utsatts för brott.

– Den kaliforniska öknen är en både underbar och avskild plats. Förutom allt det goda som den kan erbjuda har den länge varit en plats för att dumpa kroppar, säger Keith Bushey, tidigare polischef i San Bernardino till tidningen.