Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

GW Persson: Bevisningen lär vara stark

Publicerad 2013-11-04

Polisen fortsätter att samla bevis som kan ­binda 33-åringen till ­dubbelmordet.

– Om han har använt järnrör finns det sannolikt spår efter honom på det, säger polisprofessor Leif GW Persson.

Nu har den misstänkte mördaren begärts häktad.

Polisen anser att bevisläget mot den misstänkte 33-åringen är gott. Flera ­beslag har gjorts, bland ­annat vid brottsplatsen och i den misstänkte ­mannens lägenhet.

– SKL kommer att ­genomföra analyserna av beslagen. Jag förutsätter att vi begärt förtur med det här ärendet, sa polisens presstalesman Erik Thulin i förrgår.

”Är tacksamt”

Enligt en källa med insyn i ärendet mördades den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan med ett järnrör. Järnröret ska ha hittats nära brottsplatsen.

– Har han använt ett järnrör borde det till en början finnas spår av offret på det. Sannolikt finns det spår ­efter honom på järnröret och även på offrens kläder, säger Leif GW Persson.

Enligt uppgifter till ­Aftonbladet band dess­utom gärningsmannen de båda tonåringarna med ­silvertejp. I så fall bör spår av honom finnas på tejpen – ett starkt bevis mot ­honom, menar Leif GW Persson.

– Det brukar vara tacksamt, säger han.

Polisen knackade i går dörr i området.

Ett ovanligt fall

Förhör med den 14-årige pojken, som fritogs av paret i villan, har också gett klarhet i vad som hänt.

– Ja, det har nog gett klarhet. Jag vet inte detaljer och det går inte att berätta några, säger pressinformatör Thomas Agnevik till Dagens Nyheter.

Nio av tio mordfall i Sverige har bara ett dödsoffer, enligt Leif GW Persson. Dubbelmordet i Ljungsbro är därför mycket ovanligt.

– Är det flera offer brukar det vara relaterat till kriminella kretsar, uppgörelser eller skjutningar. Det kan också röra sig om familjerelaterade fall. Men det är ovanligt och händer i snitt en gång per år i båda kategorierna. Rena slump­mässigheter är väldigt, väldigt ovanligt, säger Leif GW Persson.

På måndagsmorgonen begärdes den 33-årige mannen häktad för två fall av mord av kammaråklagare Britt-Louise Viklund. Häktningsförhandlingen planeras att hållas klockan 14 på måndagseftermiddagen i Linköping.