Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Campusmannen kan ha gripits

Publicerad 2013-11-03

De flesta överfallen har skett på campusområdet i Umeå

En man har anhållits i Umeå misstänkt för sexuella ofredanden.

Polisen tror att det kan vara den så kallade Campusmannen.

– Vi misstänker att det är en gärningsman som kan knytas till i alla fall några av dessa ofredanden, säger Dan Andersson, vakthavande befäl på Umeåpolisen.

Polisen hämtade in mannen för förhör tidigare under kvällen. Efter inledande förhör anhölls han vid 20-tiden av åklagare. Han är misstänkt för sexuella ofredanden.

Är det Campusmannen som anhållits?

– Jag vågar inte svara hundra på den frågan. Men vi misstänker att det är en gärningsman som kan knytas till i alla fall några av dessa ofredanden, säger Dan Andersson, vakthavande befäl på Umeåpolisen.

– Nu har vi tagit ett steg, nu startar jobbet.

Intensiv utredning väntar

Under det senaste året har flera kvinnor utsatts för sexuella ofredanden i Umeå. Överfallen ska alla ha varit liknande. Mannen har gått fram till en ensam kvinna mitt i natten och tilltalat henne på engelska, sedan har han försökt att kyssa henne. Polisen kommer nu att inleda fler utredningsförhör med de kvinnor som utsatts för den misstänkte sexförbrytaren.

– Vi har haft ett stort antal anmälningar, ett 20-tal. Nu ska vi se hur mycket han kan knytas till de här fallen.

Kopplas inte till nattens händelser

Natten mot söndagen ofredades ännu en kvinna sexuellt på Ålidhem i Umeå. Polisen lyckades säkra dna från mannen som ofredade kvinnan. Men den anhållne mannen kan inte kopplas till nattens händelser.

– Varför vill jag inte gå in på, säger Dan Andersson.

Den anhållne mannen är hemmahörande i Umeå.