Polis släpper bilder på Madeleine-misstänkt

Uppdaterad 2013-10-24 | Publicerad 2013-10-09

Scotland Yard som undersöker försvinnandet av Madeleine McCann kommer att släppa en bild av en misstänkt gärningsman, rapporterar Sky News.

– Jag har fått höra att det är en väldigt detaljerad bild av denne man, säger Martin Brunt, kriminalreporter på tv-kanalen.

Den treåriga brittiska flickan försvann under en familjesemester vid Algarvekusten i Portugal den 3 maj 2007. Ända sedan dess har hennes föräldrar Gerry och Kate McCann kämpat för att hitta dottern gen.

Betraktas som misstänkt

Brittisk polis har indikerat att de vill förhöra en man som enligt ett nytt vittne har synts till i närheten av Portugallägenheten vid den aktuella tidpunkten.

Enligt Sky News kriminalreporter Martin Brunt kommer Scottland Yard att publicera en fantombild av mannen. Och mannen betraktas som en misstänkt gärningsman.

– Scotland Yard har sagt till mig att tills de har identifierat honom och förhört honom, så vet de inte hur han passar in i pusslet som de håller på att sätta samman, säger han till Sky News.

”Vill ha fler vittnen”

Polisen väntas berätta mer om fallet på måndag nästa vecka.

– De kommer att ge en bild av vad vittnet har berättat om hans beteende, och han passar in i bilden, säger Martin Brunt.

I samband med det kommer ett flertal fantombilder att släppas.

– De kommer att vädja efter nya vittnen att träda fram om de känner igen mannen. Först av allt, om de såg honom eller någon runt lägenheten för sex år sedan, eller om de för den sakens skull känner igen honom nu. Jag har fått höra att det är en väldigt detaljerad bild av denne man, säger Martin Brunt.

Enligt Sky News ska Gerry och Kate McCann ha sett bilden.