Tre döda efter översvämningar i Colorado

Uppdaterad 2013-09-14 | Publicerad 2013-09-13

Den nästan tio meter breda störtfloden svepte med sig allt som kom i dess väg: bilar, bråte – och människor.

Minst tre personer har dött efter de senaste dygnens översvämningar i Colorado.

– Vi vet inte när regnet kommer att avta, säger James Burrus, talesperson för Boulder County.

Invånare har evakuerats, vägar stängts av och hus förstörts när delar av Colorado drabbats att massiva skyfall de senaste dagarna.

Sent i går kväll godkände president Barack Obama nationellt krisstöd till översvämmade områden runt om i delstaten, skriver USA Today. I morse, lokal tid, var fortfarande cirka 4 000 människor i Boulder County evakuerade från sina hem. Enligt sheriff Joe Pelle har ”den fruktansvärda storm” som började i tisdags gett mer än 150 millimeter regn under en 19-timmarsperiod, skriver CNN.

Störtfloder

Under gårdagen dog minst tre personer i så kallade störtfloder orsakade av översvämningar. Lokala medier rapporterar om tio meter breda vågor av vatten, lera, stenar och bråte som sveper fram och myndigheter varnar för 400 meter långa och 4 meter breda lerskred.

Rör sig långsamt

Än så länge är det oklart när det ymniga regnandet kommer att upphöra.

– Vi vet inte när det kommer att avta. Det skulle kunna sluta på fredagskvällen, men det är väldigt svårt att säga. Det är ett regnområde som rör sig väldigt långsamt, säger James Burrus, talesperson för Boulder County, enligt NBC.