Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Basketstjärnans avslöjande: Kim Jong-Uns dotter heter...

Publicerad 2013-09-09

Dennis Rodman fick umgås med diktatorns familj

Dennis Rodman är nyligen hemkommen från sitt andra besök hos ”vännen” Kim Jong-Un.

Nu avslöjar basketstjärnan namnet på diktatorns dotter.

– Han är en bra far och har en fantastisk familj, säger han.

Dennis Rodmans och Kim Jong-Uns osannolika vänskap tog sin början under inspelningen av en dokumentär som spelades in i det slutna landet i februari.

Rodman och filmteamet fick då närkontakt med dikatorn. Kim Jong-Un och den före detta NBA-spelaren möttes i sin kärlek till basket.

– Gissa vad, jag älskar honom. Han är verkligen fantastisk, sa Rodman om sin nya vän då.

Träffade ledarens bebis

I förra veckan möttes de igen.

Och nu när han har kommit hem avslöjar Dennis Rodman namnet på sin nordkoreanska polares dotter, enligt The Guardian.

– Jag fick hålla deras bebis Jua-Ae och prata med fru Ri också. Han är en bra far och har en fantastisk familj, säger Rodman till The Guardian.

Det har tidigare spekulerats i att Kim Jong-Un och hustrun Ri Sol-Ju väntat barn. I januari uppgavs att barnet hade fötts, men det har ännu inte bekräftats av Nordkorea.

”Möttes över drinkar”

Rodman däremot är väldigt pratglad om sitt besök hos familjen och berättar att de umgicks vid havet, över många ”många måltider och drinkar” enligt stjärnan.

Men att Kim Jong-Uns dotter ska bli den nya ledaren för landet verkar osannolikt, skriver Reuters.

Däremot har lilla Jua-Ae möjlighet att få en högt uppsatt position i partiet. Det har nämligen flera av ledarens kvinnliga släktingar, enligt nyhetsbyrån.

Rodmans resa till Nordkorea var en del i planeringen inför en basketmatch han vill anordna mellan ett amerikanskt och ett nordkoreanskt lag.

– Kim är en bra kille, han älskar basket och är intresserad av att bygga tillit och förståelse genom idrottsliga och kulturella utbyten, säger Dennis Rodman till The Guardian.