Flicka dödades av krossad glasdörr

Publicerad 2013-08-25

Den tragiska olyckan inträffade under ett kalas.

En elvaårig flicka sprang in i en glasdörr och skar sig så allvarligt att hon dog.

– Det är det svåraste som kan hända, när ett barn dör, säger kyrkoherden Berth Löndahl som deltar i krisarbetet.

Flickan från Malmö hörde att någon ringde på ytterdörren och sprang dit för att öppna. Men hon råkade istället springa rakt in i en glasdörr som gick sönder. Den tragiska olyckan inträffade under ett kalas, skriver kvällsposten.se.

– Hon ådrar sig så pass allvarliga skador att hon avlider. Glaset är sprucket, så det rör sig om skärskador, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen.

Kyrkan öppen

Han har inga uppgifter om var flickan skar sig, men enligt Kvällsposten var det i halsen. Väl på sjukhuset dödförklarades hon. Flickans anhöriga skjutsades upp till sjukhuset och har erbjudits krisstöd.

– Så snart olyckan inträffar ringer man 112 och får dit en ambulans.

Berth Löndahl är kyrkoherde i församlingen där olyckan inträffade. Han befinner sig just nu i Frankrike, men reser hem i morgon för att stötta anhöriga och vänner.

– Vår kyrka kommer att hållas öppen i morgon för de barn och föräldrar som vill tända ljus, säger han.

Krisgrupp i skolan

Han berättar att en krisgrupp kommer att finnas på flickans skola under morgondagen. Där ingår bland annat en präst från församlingen.

– Detta är en djup tragedi för familjen och en oro för barnen runt omkring, säger Berth Löndahl.

Polisen fick larm om olyckan strax före halv tre på söndagseftermiddagen. Flickan bodde i sydvästra Malmö och fördes till akuten i Malmö. Enligt polisen sprang hon troligtvis inte in i ytterdörren, utan en dörr inne i bostaden.