Treåring sköt sig själv i huvudet

Publicerad 2013-08-20

Dog efter att ha hittat pistol hemma

Treårige Damon Holbrook hittade en pistol i garderoben.

Sedan sköt han sig själv i huvudet av misstag.

Hans pappa försvarar vapenlagarna – men uppmanar amerikanerna att ha koll på sina vapen.

Den tragiska olyckan inträffade i familjen Holbrooks hem i Dundee, Michigan i helgen.

Pojken hittade pistolen, som tillhör en inneboende vän till familjen, på golvet i en garderob. Den var laddad och osäkrad, skriver CNN som rapporterar att pojken sköt sig själv i huvudet.

”Har inget emot vapen”

Joshua Greenhill, som äger vapnet, misstänks för brott eftersom han varit oaktsam och riskerar upp till två års fängelse om han döms. Polisutredningen är dock inte klar.

Efter dödsfallet har treåringens pappa, Brian Holbrook, skrivit inlägg på sin Facebooksida om vapenlagarna i USA.

"Jag har inget emot vapen, det är vad det här landet byggdes på. Jag kommer fortfarande att stödja rätten att ha vapen. Allt jag ber om är att alla tänker på säkerheten först, säkrar det och förvarar det utom räckhåll för alla som inte ska hantera vapen. Särskilt barn". Han skriver vidare: "Min pojke skulle fortfarande vara i livet om pistolen hade stoppats undan som den ska".

Flera liknande fall

Händelsen är bara den senaste i raden av tragiska vapenolyckor där barn varit inblandade, skriver CNN.

I början av april sköt en fyraårig pojke ihjäl en 48-årig kvinna i Tennessee, och bara dagar senare sköts en sexårig pojke till döds av sin fyraårige kompis i New Jersey.

I maj sköt en femårig pojke i Kentucky ihjäl sin tvååriga lillasyster med en pistol för barn som han fått på sin födelsedag.

Och i slutet av juni dödade en fyraårig pojke sin sexåriga syster efter att ha plockat upp sin farfars pistol.

CNN rapporterar att 703 amerikanska barn under 15 år dödades i vapenolyckor mellan år 2001 och 2010. Under samma period skadades nära 8 000 barn under 14 år.