Kollegorna: Så minns vi Rolv ”Fleksnes” Wesenlund

Publicerad 2013-08-18

Magnus Härenstam, 72, medverkade i ”Fleksnes fataliteter” och ”Göta kanal” tillsammans med Rolv Wesenlund:

– Det var en lysande komiker tycker jag. Och han fungerade så bra här i Sverige också, en komiker med en sådan medfödd talang går nog hem i alla länder. Dessutom handlade det mycket om ansiktsuttryck och gester i hans fall. Jag var väldigt imponerad av honom och lite inspirerad också skulle jag nog vilja påstå. Det är naturligtvis sorgligt att han har gått bort, men han lämnar ett jättefint arv efter sig. Det är alldeles ofattbart hur mycket roligt han har gjort genom åren.

Tomas von Brömssen, 70, medverkade bland annat i ett jubileumsavsnitt av ”Fleksnes fataliteter” och som gäst i Rolv Wesenlunds talkshow ”Wesenstund”:

– Jag visste att han var dålig, men det var väldigt tråkigt att höra att han gått bort. Som alla andra minns jag honom framför allt som Fleksnes så klart, men jag fick även tillfälle att träffa honom rätt mycket i Norge när jag jobbade där. Det var en otroligt älskvärd människa, och ett föredöme när det kom till att hitta på och improvisera. Han spelade saxofon också, vilket märktes i hans skådespel, inte minst i förmågan att improvisera.

Sven-Bertil Taube, 78, medverkade i uppsättningen av ”Le cage aux folles” i Oslo tillsammans med Rolv Wesenlund:

– Det var sorgligt att höra. Jag var i Norge nyligen och uppträdde och då frågade jag efter honom och fick svaret att han var mycket dålig. Jag minns honom med stor glädje, vi hade ett mycket trevligt samarbete. Han var en underbart trevlig man, intelligent och rolig. I allra högsta grad en fin man. Vi sprang in i varandra då och då, han var bland annat en del i Cannes och där träffades vi ibland. Vi brukade äta en måltid och berätta historier, det var mycket trevligt. Jag saknar honom.

Janne ”Loffe” Carlsson, 76, medverkade i ”Göta kanal” tillsammans med Rolv Wesenlund:

– Det var en jävla fin gubbe det där. Det är alltid lika tråkigt när sådant här händer. Han var väldigt speciell. Han och Heide-Steen var ett jävla kul par. De gjorde liksom parodi på livet i sig. Han var en jävligt festlig gubbe, han gjorde så mycket kul. Vi var på Island tillsammans, ”Göta kanal” hade ju premiär där också. Vi var bland annat och badade tillsammans. Det var väldigt trevligt. Han är saknad. Frid över hans minne.

ANNONS