Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Man misstänks mördad i Borås

Publicerad 2013-06-28

Tidigt i morse hittades en död ung man i ett parkeringsgarage vid området Hässleholmen i Borås.

Polis har spärrat av ett stort område och genomför nu en teknisk undersökning.

– Skadorna som upptäckts på kroppen gör att vi inleder förundersökning kring mord alternativt dråp, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

En man påträffades död tidigt vid halv fem-tiden i området Hässleholmen i Borås. Skadorna fick polisen att inleda en förundersökning gällande mord alternativ dråp.

Kommer knacka dörr

Enligt Hekuran Hasi som var jobbar i området hittades den döde i ett låst parkeringsgarage:

– Det är ett parkeringsgarage som tillhör de som bor där i området, berättar han.

Flera poliser och två hundpatruller tillkallades till området. Platsen runt parkeringsdäcket var under förmiddagen avspärrat och polisen genomför nu en teknisk undersökning.

– Man kommer att öka närheten i området. Och en dörrknackning kommer att ske inom det närmaste, säger Christer Fuxborg till Aftonbladet på fredagsförmiddagen.

Kan vara i tonåren

Mannens identitet är okänd. Enligt Borås Tidning är den döde ung, och kan vara i tonåren. Något som polisen bekräftar under eftermiddagen:

– Den avlidne är ung man, men han är inte helt identifierad ännu, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Hur mannen bragts om livet är okänt.
– Där har jag ingenting som vi kan kommentera. Skadorna som upptäckts på kroppen gör att vi inleder förundersökning kring mord alternativt dråp, säger Christer Fuxborg.

Polisen vädjar till allmänheten som gjort iakttagelser att kontakta dem på 114 14.