Madeleine i Victorias fotspår

Uppdaterad 2013-04-19 | Publicerad 2013-04-02

Använder både samma bröllopsfixare och samma bröllopskock som storasyster

Den stora dagen närmar sig Prinsessan Madeleine och finansmannen Chris O’Neill gifter sig i Slottskyrkan den 8 juni. Då börjar inte bara deras äktenskap – utan också ett helt nytt liv. Experterna tror att Chris kommer att tvingas lämna sitt jobb.

Madeleine gör som Victoria.

Först samma bröllopsfixare – och nu samma bröllopskock.

- Det är fantastiskt roligt att de är nöjda med vad jag gör, säger Stefano Catenacci, kunglig hovtraktör och kökschef på Operakällaren.

Stefano Catenacci.

Snart är det bara två månader kvar till prinsessan Madeleine och finansmannen Chris O’Neill säger ja till varandra i Slottskyrkan.

Madeleine och Chris har redan valt samma bröllopsfixare som kronprinsessan Victoria – generalmajor Håkan Pettersson.

Och nu är det klart att det även blir samma bröllopskock.

”Fantastiskt roligt”

Stefano Catenacci har utsetts till traktör för middagen som ska hållas på Drottningholms slott, skriver hovet på sin hemsida.

– Det är självklart fantastiskt roligt att få göra ett så stort bröllop. Och det känns lite enklare med tanke på att jag har gjort det en gång förut, säger han.

Hur går arbetet till?

- Det är som vid alla stora middagar. Brudparet får proväta och sedan gör man en meny utifrån det. Vi kommer vara ungefär 50 kockar som jobbar med middagen, precis som förra gången. 

Vad har Madeleine och Chris haft för önskemål?

– Det kan jag tyvärr inte prata om.

Vad är den största skillnaden jämfört med Victorias bröllop?

– Det enda som egentligen skiljer sig är att det kommer vara lite mer gäster från USA med tanke på att hennes fästman kommer därifrån.

Så det kommer bli en slags svenskamerikansk mat?

– Nej, absolut inte.

Hur länge jobbar ni fram menyn?

– Det kommer nog pågå ett tag till. Men menyn kommer vara satt någon vecka innan bröllopet.

Hur känns det egentligen att få uppdraget?

– Jag tycker det ä fantastiskt att få göra det. Det är verkligen "once in a lifetime". Det är inte varje dag en kunglighet gifter sig. Så det är fantastiskt roligt och framför allt så är det fantastiskt roligt att jag får förtroendet igen. Det betyder nog ändå att de är nöjda med vad jag gör.

Två av tre kungabarn nu. Kommer du lyckas pricka in Carl-Philips bröllop också?

– Haha. Det är inget jag kan bestämma över. Även om jag är kunglig hovtraktör så är det ingen garanti för att jag ska få göra det bröllopet också.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln