Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Sökte hjälp för smärta - fick dildo av läkaren

Publicerad 2013-02-01

Kvinnan gick till läkaren med axelsmärtor.

Då ordinerades hon en behandling med en rosa dildo - i läkarens hem.

– Jag blev livrädd och fick panik, säger kvinnan till Dalarnas Tidning.

Skulle bota axelsmärtor...

Den unga kvinnan träffade läkaren för första gången i november när hon uppsökte Ludvika vårdcentral för smärtor i ena axeln.

Flera återbesök följde och läkaren började dra ut på mottagningstiden, som ofta ägde rum på kvällarna.

– Efter julen ville han att vi skulle träffas efter arbetstid hemma i hans bostad. Jag trodde att han var snäll och ville hjälpa mig, säger hon till tidningen.

För tre veckor sedan gick hon hem till läkaren - något som skulle bli en mardrömsupplevelse. Efter att ha serverat henne kaffe kom han fram och började vifta med en dildo.

”Vill du hellre ha en blå?”

Han sa att han köpt den till kvinnan för att "stärka hennes självkänsla" berättar hon för tidningen.

– Min reaktion blev ett hysteriskt skrattanfall. Då undrade läkaren om det kanske var fel färg på den och frågade om jag hellre ville ha en blå dildo i stället för den rosafärgade, säger hon till Dalarnas Tidning.

Hon gick ut i hallen för att ta på sig skorna. Läkaren följde efter och gjorde upprepade sexanspelningar. Bland annat frågade han kvinnan vilken bh-storlek hon hade, pratade om hennes hår och bröst. Han passade även på att nämna att han "aldrig varit med en prostituerad".

Till slut fick kvinnan upp dörren och kunde fly därifrån.

Men läkaren gav sig inte.

Sparkades med omedelbar verkan

Via telefon och mejl fortsatte han att ta kontakt med kvinnan. Bland annat förslog han ett "hembesök" - denna gång tillsammans med någon tjejkompis.

Kvinnan blev livrädd och vågade stundtals inte svara i telefon av rädsla att det skulle vara läkaren.

Efter att hon larmat vårdcentralens ledning sparkades läkaren med omedelbar verkan. Händelsen är nu anmäld till landstingets patientnämnd i Falun, skriver tidningen.