BBC-stjärnan begick övergrepp i direktsändning
Publicerad 2012-10-27
Tv-profilen Jimmy Savile misstänks ha våldtagit hundratals flickor och pojkar under sin karriär.
Nu talar ett av hans offer ut om övergreppen – som skedde i direktsändning.
Jimmy Savile var en av Storbritanniens mest folkkära tv-profiler. Men efter hans död för ett år sedan har den välputsade bilden rämnat.
Nu anklagas den folkkäre tv-personligheten för att vara en av Storbritanniens mest notoriska pedofiler. Bland annat misstänks Savile ha begått upprepade övergrepp på ett barnpsykiatriskt sjukhus och i en husvagn han parkerat utanför en skolgård.
Försökte fly
Nu kommer nya bevis mot Savile. I en intervju med tidningen The Sun berättar Sylvia Edwards, 53, hur hon utsattes för övergrepp av Savile - i direktsänd tv.
Den då 19-åriga Sylvia satt i publiken på BBC-programmet Top Of The Pops när Savile utsatte henne för ett övergrepp. På ett videoklipp från programmet - som sågs av 20 miljoner tittare - syns Sylvia kämpa för att fly från Savile.
– När jag kände hans hand röra sig upp under min kjol hoppade jag av stolen i chock. Jag blev så förvånad att jag började skrika, jag visste inte alls hur jag skulle hantera situationen, säger hon till The Sun.
Fångades på bild
Men trots att kamerorna fångade händelsen på bild fortsatte Savile.
– Han bara skrattade och fortsatte med sitt angrepp medan han talade till kameran. Jag fick panik och försökte komma bort från honom men det var så trångt att det inte gick att fly.
– Jag kände mig så generad och skamsen eftersom det var i direktsänd tv och alla mina vänner och min familj tittade, säger hon.
Utredningen växer
Efter övergreppet berättade Sylvia om övergreppet för en av tv-producenterna. Men han viftade bara bort henne, berättar hon.
– Han var väldigt tvär och sa åt mig att försvinna. Han sa att Jimmy bara var lite stökig och att jag var dum, säger hon.
I fredags förra veckan inledde polisen en formell utredning mot "Sir Jimmy Savile". Redan då hade utredarna identifierat 200 av Saviles potentiella offer, en siffra som sedan dess stigit till 300 personer, enligt BBC.