Två gripna för mord på porrbiograf

Publicerad 2012-07-27

En man dödades på en porrbiorafi i Köpenhamn.

De två kvinnor som under fredagen efterlystes misstänkta för att mördat en man på en porrbiograf i Köpenhamn har nu gripits.

– Jag kan bekräfta att vi har gripit två kvinnor, säger förundersökningsledaren Ove Bundgaard Larsen till Ekstrabladet.

I torsdags kväll gjorde personalen på en porrbiograf i Köpenhamn ett makabert fynd.

Inne i ett bås låg en död man – knivstucken ett flertal gånger.

Köpenhamnspolisen efterlyste under fredagen två kvinnor, som man misstänkte ha befunnit sig med mannen vid tiden för mordet, och nu har polisen lyckats gripa båda två.

– Jag kan bekräfta att vi har gripit två kvinnor, säger Ove Bundgaard Larsen till Ekstrabladet.

Den döde mannen var 28 år. Han hittades strax efter klockan 18 inne på porrbiografen Play House i hörnet Vesterbrogade/Oehlenschlægersgade i centrala Köpenhamn.

– Vi är säkra på att det är frågan om ett mord. Den mördade låg fullt påklädd i båset och var dödad med flera knivstick i kroppen. Kniven hittades på stället, säger Ove Bundgaard Larsen.

Tillhåll för prostituerade

Den mördade 28-åringen köpte en biljett på biografen klockan 17.47 och larmet till polisen kom klockan 18.22. Akutläkare och ambulans anlände snabbt till platsen men alla återupplivningsförsök var förgäves.

På porrbiografen Playhouse visas filmer i privata bås. Det är också, enligt tidningen Ekstrabladet, allmänt känt att biografens bås används av prostituerade och deras kunder.

Två kvinnor gripna

Även om det är oklart exakt vad som hänt i båset, som saknar övervakningskameror, är polisen ganska säkra på att man gripit rätt personer.

– Vi är ganska säkra på att det är de som står bakom, säger Ove Bundgaard Larsen till Ekstrabladet.

Den mördade 28-årige mannen var inte känd av Köpenhamnspolisen sedan tidigare.