Nekar till mordet på sin pappa

Publicerad 2012-02-18

Häktades på sannolika skäl

Thomas Bodström är den häktade mannens advokat - och meddelade i dag att mannen nekar till brott.

Den dubbelmordsmisstänkte 40-åringen, som misstänks för mordet på sin pappa och dennes sambo i onsdags, nekar till brott.

I dag häktades han av Södertörns tingsrätt.

Åklagare Hanna Lemoine yrkade att mannen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall.

Den misstänkte förnekade via sin advokat Thomas Bodström anklagelserna och tingsrätten förordnande därefter om stängda dörrar.

Efter en timme beslutade rätten att häkta 40-åringen.

Hoppade från balkongen

Det var tidigt i onsdags morse som polisen larmades till en lägenhet i Tullinge, söder om Stockholm. När polisen kom till platsen fann de den rullstolsburne 64-åringen och hans sambo döda.

En kniv satt, enligt uppgift till Aftonbladet, fortfarande kvar i hjärtat på mannen.

En person med insyn i utredningen berättar att det var 64-åringens sambo som larmade polisen efter att den misstänkte 40-åringen dödat sin pappa. Då ska mördaren ha tagit livet av sambon, en 63-årig kvinna.

Men innan polisen hann fram flydde mördaren genom att hoppa ner från balkongen.

Greps 12 timmar senare

Tack vare de uppgifter kvinnan lämnat i telefonsamtalet började polisen snabbt att söka efter den mördade mannens 40-årige son. Han greps 12 timmar senare, i närheten av brottsplatsen.

40-åringen dömdes 1997 för mordet på sin mamma. Han dödade henne genom att slå henne i huvudet med ett basebollträ och knivskar henne 30 gånger på överkroppen.

Han dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård, men vården avslutades helt i december 2002 - mot chefsläkarens rekommendation.

Nu misstänks han alltså för dubbelmordet i Tullinge i onsdags.

ANNONS