Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Fallet innebandypojken granskas av åklagare

Publicerad 2012-01-09

Fortfarande vet ingen vem innebandypojken eller hans pappa är.

Nu lämnas fallet över till åklagare.

– Vi behöver veta vad som hänt, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

”Barnmisshandel” Tränaren i Sirius A-lag hittade pojken. ”Det är helt fruktansvärt” säger han.

Händelsen i lördags har fått stor uppmärksamhet.

Polisen: "Märklig händelse"

En pojke i 10-årsåldern hittades strax innan klockan 17 lämnad utomhus i bara shorts och matchmundering, efter en innebandycup vid Fyrishov i Uppsala.

En privatperson har polisanmält händelsen, efter att den rapporterats om i media.

– Vi har precis lämnat över ärendet till åklagarkammaren. Det är en märklig historia och man vill ju veta vad som hänt. Har det gått till så som pojken berättat, eller vad är det som inträffat, säger Christer Nordström.

Tränare hittills enda vittnet

Den enda som direkt vet något om fallet är Sirius innebandys A-lagsledare Conny Eriksson, som uppmärksammade pojken.

Han berättar att pojken börjat gråta och berättat att pappan kört ifrån honom. Eriksson säger att han lånade pojkens mobil och ringde upp pojkens pappa, som då ska ha sagt att tränaren inte hade med saken att göra och att pojken spelat så dåligt att han kunde gå hem till Stockholm.

Därefter ska en förälder till en av pojkens lagkamrater ha ringts upp, som då vände för att hämta pojken.

– Det var en man i 35-40-årsåldern som sa att han skulle se till att pojken kom hem, säger Conny Eriksson.

Men Conny Eriksson tog aldrig namn på varken pojken, pappan eller föräldern som skjutsade. Det enda han kan säga var att matchkläderna var orangea.

"Pappan har ringt"

När Aftonbladet pratar med Conny Eriksson i dag, berättar han att han fick ett telefonsamtal från en man som sade sig vara pojkens pappa vid 12 på söndagen.

– Han var från Åkersberga och tackade för att jag hade tagit hand om grabben. Jag frågade hur det var med grabben och han sa "bra".

Kunde han förklara varför han åkt ifrån honom?

– Nej. Han sa att det här var ett missförstånd, att han hade varit i hallen hela tiden.

Men frågade du vad det var som hänt?

– Det går jag och funderar på nu, säger Conny Eriksson, som berättar att han inte heller i går tog namnet på pappan, och att pappan ringt från dolt nummer.

Innebandyklubb försöker utreda

Åkersberga innebandyförening uppger att alla föräldrar till pojkar som deltagit i helgens Storvreta cup har kontaktats.

– Vi har inventerat alla pojkar och alla har kommit hem i tryggt förvar. Ingen förälder säger sig ha fått ett samtal för att vända och hämta upp någon. I nuläget tyder ingenting på att det här ska handla om en pojke från Åkersberga IBF, säger Mathias Lagerblad, föreningens vice ordförande.

Enligt Peter Wennberg, ansvarig för Storvreta innebandycup, har kontaktats av sociala myndigheter både från Uppsala och Stockholm.

– Men vi kan ju inte säga något. Vi har ju inget namn. Vi jobbar just nu på att kontakta alla klubbar som spelade kring 17-tiden, för att få tag i någon som kan ha sett något som inte stämde. Det är fascinerande, man tycker ju att någon borde ha hört av sig nu när det fått så stor uppmärksamhet, säger Peter Wennberg.