Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

S-toppens hus stjäl Elsas sol

Publicerad 2011-10-30

82-åringen: Politiker tror de kan göra vad de vill

Elsa Lundell, 82, har njutit av eftermiddagssolen i sin hammock i 40 år.

Men det tänker grannen – toppolitikern Morgan Johansson (S) – nu sätta stopp för.

Genom sitt kontroversiella husbygge.

– Politiker tror de kan göra vad de vill, säger Elsa.

Morgan Johansson vill inte kommentera grannfejden.

Eftermiddagssolen kan snart vara ett minne blott för Elsa Lundell i Lund.

På andra sidan vägen tänker riksdagsmannen Morgan Johansson och hans sambo bygga tre takkupor på sitt hus. Det kommer höja taket med 1,8 meter.

– Jag är ofta ute i trädgården och sover gärna middag i min hammock. Ska han bygga så högt kommer jag mista eftermiddagssolen. Dessutom kommer de att få insyn i min trädgård, säger Elsa Lundell, som kämpat i ett år för att stoppa bygget.

Hoppas fördröja

Andra grannar har också reagerat på byggplanerna och menar att Johanssons höga hus kommer dominera hela bostadsområdet. Enligt Elsa Lundell är det däremot ingen annan än hon själv som orkar driva frågan vidare.

Ärendet har vandrat runt i olika instanser och i veckan kom Förvaltningsrättens dom – Morgan Johanssons bygge ska godkännas.

– Det känns hopplöst. Jag har barn och barnbarn och mycket annat att tänka på. Men om jag överklagar kan jag åtminstone fördröja bygget, säger Elsa Lundell.

Hon menar dessutom att Morgan Johansson särbehandlas. Byggnadsnämnden var tidigare kritisk till bygget och menade att det skulle förändra bostadsområdet rejält.

Men plötsligt ändrades alltihop till en mindre avvikelse.

– Politiker tror de kan göra som de vill och jag tror att de får lite som de vill. Hade någon annan ansökt om samma sak hade det inte gått igenom, säger Elsa Lundell.

”Inga kommentarer”

Aftonbladet har sökt Morgan Johansson. Enligt hans sambo bor han inte längre kvar i huset trots att han är med och driver ärendet.

I ett sms skriver han ”Jag konstaterar att vi fått rätt av Förvaltningsdomstolen. I övrigt har jag inga kommentarer.”