Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alma, Hulda

Ännu ett ögonblick Göran Carstorp, 53

Publicerad 2011-09-19

Efter att SN ännu en gång trampat i rubrikklaveret

Rubriken kan uppfattas på mer än ett sätt.

I maj skrev man ”SN SATSAR I TROSA – EXTRA BILAGA”.

Nu har en ny redigerarmiss från Södermanlands Nyheter skapat uppmärksamhet på internet.

Rubriken ”Vrenatjejerna tar ny sats i tvåan” kan även den missuppfattas.

Göran Carstorp är chefredaktör på Södermanlands Nyheter.

Chefredaktör Göran Carstorp, hur kunde det hända igen?

– Det är ju ett schablonmässigt sportspråk som använts. Inte ens de med den snuskigaste fantasin på tidningen reagerade på detta. Det här Trosa-löpet tyckte vi var kul. Men det här var inte kul då det är en lokal tjej som vi skrivit om. Där fastnar skrattet lite i halsen.

Så det var ett misstag än en gång?

– Ja, absolut, det är klart att det var. Det är ingen som sitter och gör sådant med flit på en liten tidning. Vi är ett tajt gäng. Det finns ingen som medvetet försöker smyga in sådant, som jag vet förekommer på större tidningar.

Hur har reaktionerna varit denna gång?

– Ett mejl från en kvinna som jag inte vet om hon bor här i trakten över huvud taget. Den enda reaktionen annars är att vi själva har sett det på Facebook och Twitter. Vi får naturligtvis konstatera att väldigt många andra som har associerat i de här banorna. Det får vi böja oss för.

Kommer ni vara mer noggranna i framtiden?

– Vi har lärt oss att det fanns en symbolik som vi inte har tänkt på förut. Det är lätt att säga, men jag vet inte om man kan gardera sig riktigt mot just detta. Vi har alltid en dubbelkontroll av rubriker innan de går iväg.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Sist var det väl fred på jorden? Mer höstsol nu. Jag tycker hösten är en underbar årstid, och när man får sommardagar alldeles gratis som man inte förväntat sig är det underbart.